Volledig scherm
© thinkstock

5 manieren waarop contactlenzen je ogen kunnen schaden

Lenzen kunnen je zicht aanzienlijk verbeteren, maar bij incorrect gebruik kunnen ze ook ernstige oogproblemen veroorzaken, zoals infecties en in extreme gevallen zelfs blindheid. Wil je je ogen gezond houden, behoed je dan voor volgende vijf grote fouten:

 1. Laurentine Van Landeghem over het belang van een ochtendritueel: “Zelfliefde is niet altijd een zak chips eten in de zetel. Zelfliefde is ook discipline”
  PREMIUM

  Laurentine Van Landeghem over het belang van een ochtendri­tu­eel: “Zelfliefde is niet altijd een zak chips eten in de zetel. Zelfliefde is ook discipline”

  Laurentine Van Landeghem (28) was vijf jaar eigenaar van het succesvolle lifestylemerk Clouds of Fashion. Tot ze een burn-out kreeg. Ze verkocht haar merk aan ZEB en ging op zoek naar wat wél voor haar werkte. “Ik heb een serieuze switch gemaakt in mijn levensstijl”, vertelt ze ons. Ze ontdekte de voordelen – en magie – van een goede ochtendroutine en schreef er ‘Glow Morning Routine’ over, een e-book met bijhorend webinar. Vanaf volgende week helpt ze je elke ochtend live op de Instagrampagina van NINA een goede start van je dag te maken.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is