Vooral meisjes moeten volgens het rapport meer bewegen.
Volledig scherm
Vooral meisjes moeten volgens het rapport meer bewegen. © Getty Images

4 op de 5 jongeren bewegen te weinig: WHO waarschuwt voor de gevaren

Een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) toont aan dat 80% van schoolgaande jeugd niet aan het aanbevolen uur lichaamsbeweging per dag komt. En dat kan volgens de WHO zowel hun huidige als hun toekomstige gezondheid in gevaar brengen. 

3 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  als kind ging ik iedere dag 5 km te voet naar 't school en nog eens terug. Met 12 jaar kreeg ik langverwachte een fiets. Wij leerden flink stappen en speelden buiten. Nu krijgen kleuters een tablet en zelfs in de crèches, worden ze al voor TV geparkeerd. Over beweging gesproken !
 • Christelle Vandermaelen

  2 jaar geleden
  Tja in het straat beeld zie je niks anders... overal dikke kinderen... hier op het werk zie je ze iedere middag zich volvreten met junk food... Binnen 10 jaar allemaal aan de insuline...
 • Frederik Boogaerts

  2 jaar geleden
  Ze gaan ons weer zeggen wat we moeten doen ze
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. 1 op de 3 patiënten weet niet dat hij diabetes heeft: dit zijn de signalen
  PREMIUM

  1 op de 3 patiënten weet niet dat hij diabetes heeft: dit zijn de signalen

  Onderzoekers van het UZ Leuven en OLV Aalst hebben voor het eerst aangetoond dat mensen met type 1 diabetes geen verhoogd risico hebben op een ziekenhuisopname voor Covid-19. Dat is goed nieuws voor heel wat Belgen. Uit een studie van Sciensano is namelijk gebleken dat 1 op de 10 mensen diabetes heeft, maar dat 1 op de 3 hier niet van op de hoogte is. Wetenschapper Johan Van der Heyden vertelt hoe je de tekenen toch zelf kan herkennen.