Instagram @jessicasimpson
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @jessicasimpson

3 experts over álle gevolgen van alcohol op je lichaam. "Mensen die drinken maken chronisch te veel van het stresshormoon cortisol aan"

Jessica Simpson (41) deed haar Instagramvolgers en de wereld schrikken met een oude foto van zichzelf. Vandaag is ze vier jaar nuchter, maar tijdens de piek van haar alcoholverslaving oogde de actrice rood in haar gezicht, opgezwollen en een pak zwaarder. Toxicoloog Jan Tytgat, leverspecialist Hans Van Vlierberghe en prof Sociale Epidemiologie en Gezondheidsbeleid Guido Van Hal overlopen met ons álle effecten van alcohol. “Het is niet omdat je geen alcoholist bent, dat je gespaard blijft van de gevolgen ervan.”

  1. Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Ze interviewt een detoxcoach: “Je hebt als drinker geen besef van de voordelen van een alcoholvrij leven”
    PREMIUM

    Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Ze interviewt een detoxcoach: “Je hebt als drinker geen besef van de voordelen van een alcohol­vrij leven”

    Nu we opnieuw op café mogen, genieten we - letterlijk - met volle teugen. Maar daar schuilt meer gevaar in dan we denken, of aan onszelf willen toegeven, zegt detoxcoach Jacqueline Van Lieshout. Vijf jaar geleden stopte ze met drinken en ze schreef er een bestseller over, getiteld ‘Ontwijnen’. Prediken wil ze niet, wel is het haar missie om mensen te informeren over de voordelen van een alcoholvrij leven. “Pas toen ik een aantal maanden gestopt was met drinken, besefte ik dat ik me in de business class van het leven bevond.” Redactrice Marie stelt haar de vragen waarmee ze zelf worstelt.