Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

3,5 keer meer huidkankers: “Een zonvakantie van 30 jaar geleden, kan vandaag nog tot kanker leiden”

Het aantal vastgestelde huidkankers in België is op 12 jaar tijd met 350% gestegen, concludeert de Stichting Kankerregister. “Grotendeels het effect van ons reisgedrag de laatste decennia,” verklaart dermatoloog dr. Thomas Maselis. “Een week intensief zonnekloppen als je het hele jaar door binnen zit, kan zich 30 jaar later nog wreken.”

10 reacties

 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Je denkt dus dat de zon niet straalt? 3G, 4G, 5G zijn microgolven en frequencies gezonden door de hersenen naar onze organen om goed te functioneren. Ieder beetje geleerde weet dat maar zoals altijd lobbyen multinationals om een toelating te krijgen om ons eerst verslaafd te maken aan en pas dan gaat men zien hoe schadelijk het is.
 • Joeri Redice

  2 jaar geleden
  En dit heeft niets te maken met de 4G en andere straling die dagelijks op onze huid inwerkt?? Vitamine D beschermt net tegen huidkanker. Plus, insmeersels zitten boordevol kankerverwekkende stoffen, voeg daar wat UV straling aan toe en....
 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  Bob, da’s onzin. Het probleem is dat mensen juist geen tijd meer hebben om hun huid dagelijks aan de zon te laten wennen, om het zachtjes op te bouwen. Dus gaan ze melkwit een week op vakantie en is hun huid daar totaal niet op voorbereid.
 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  Mijd de middagzon tussen 12u en 16u ?? Het is net tijdens deze periode dat je lichaam vitamine D aanmaakt,,daarbuiten niet . (stand van de zon en de blokkage van de nodige straling..)
 • Guy Scheepers

  2 jaar geleden
  30jaar is niet overdreven!! Heb juist huidkanker gehad en is operatief verwijderd.maar heb altijd verzaakt om mij in te smeren!
 1. Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrinken tal van gezondheidsvoordelen met zich mee

  Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrin­ken tal van gezond­heids­voor­de­len met zich mee

  Over het zwarte goud doen heel wat mythes de ronde. Voor sommigen geldt: nooit genoeg koffie, terwijl anderen het drankje juist volledig afzweren. Maar er is goed nieuws voor zij die wel houden van een kopje of twee (of drie). Want een nieuwe studie heeft uitgewezen dat gematigde koffiedrinkers minder risico lopen op beroertes en andere dodelijke hart- en vaatziekten.
 2. Van touwtjespringen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topconditie
  PREMIUM
  7

  Van touwtje­sprin­gen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topcondi­tie

  We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden.