Sanne Mouha
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Mouha © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: waarom je je favoriete spaghetti echt niet hoeft te mijden. “Koude of opgewarmde pasta is beter voor je lijn”

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken.  Vandaag dag 13: zeg niet langer spaghetti tegen spaghetti. In de supermarkt wordt de klassieke tarwepasta steeds harder weggedrukt door volkoren- en andere speltslingers en zelfs caloriearme pasta. Men zou schrik hebben om nog naar gewone pasta te grijpen, maar zie: “Koud of heropgewarmd wordt ook gewone spaghetti een pak vezelachtiger en dus gezonder.”

4 reacties

 • Jan Vanstraat

  4 maanden geleden
  Glucomannan zit niks in . Dus waarom koop je het en nog erger waarom zou je het eten als het geen toegevoegde waarde heeft ? Als opvulling van de maag ? Simple drink 2 glazen water voor elk eten. Stort maar op mijn rekening want alleen dit ga je gewicht 10 kg naar beneden. Het enige wat je moet doen hier , is DOEN ! En kost geen geld en is niet nutteloos
 • Maya Debie

  3 jaar geleden
  Zeer gevaarlijk, oudere spaghetti. Niet opeten, niet doen!
 • Paul Dee

  3 jaar geleden
  Heropgewarmde spaghetti kan je een voedselvergiftiging bezorgen, dit is dus zeker geen "gezond" advies!
 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  Glucomannan is alsof je op rubber kauwt. Mijn vrouw eet dat regelmatig omdat er niet veel calorieën in zitten, maar na één of twee happen heb ik het wel gehad.
 1. Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrinken tal van gezondheidsvoordelen met zich mee

  Kopje, iemand? Volgens nieuwe studie brengt gematigd koffiedrin­ken tal van gezond­heids­voor­de­len met zich mee

  Over het zwarte goud doen heel wat mythes de ronde. Voor sommigen geldt: nooit genoeg koffie, terwijl anderen het drankje juist volledig afzweren. Maar er is goed nieuws voor zij die wel houden van een kopje of twee (of drie). Want een nieuwe studie heeft uitgewezen dat gematigde koffiedrinkers minder risico lopen op beroertes en andere dodelijke hart- en vaatziekten.
 2. Last van atmosferische hoofdpijn? Een wetenschapsjournalist over de link tussen regen en migraine
  PREMIUM

  Last van atmosferi­sche hoofdpijn? Een weten­schaps­jour­na­list over de link tussen regen en migraine

  Typisch Belgisch weer, deze week. Even konden we genieten van de zon en warme temperaturen, maar nu kunnen we alweer onze paraplu bovenhalen. Een mens wordt er niet vrolijk van. Voor sommige mensen is het nog erger: zij krijgen letterlijk hoofdpijn of zelfs migraine van de weersveranderingen. We vroegen onze wetenschapsjournalist Martijn Peters hoe dat komt. “In een Amerikaanse studie waren één op de twee migrainepatiënten gevoelig voor het weerbeeld.”