Diëtiste Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha. © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: met deze recepten wordt vlees vervangen wel heel gemakkelijk

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 19: in een gezond voedingspatroon eet je best niet elke dag vlees. Maar wat zijn nu echt waardige (en lekkere) vervangers? Sanne zoekt het antwoord op die vraag en deelt haar favoriete recepten. 

5 reacties

 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Dat konijnen-eten goeroe gedoe mag zo stilaan weleens gaan stoppen. Onze ouders en grootouders aten ook alle dagen een goei schelle vlees en eens een dikke vette vis,patatjes en zelfgekweekte groentjes. En die zijn ook allemaal mooi oud geworden.Met hun gezever altijd
 • Walter Vanhemelen

  2 jaar geleden
  Ze kunnen de laatste tijd nogal mekkeren over het eten. Alles met mate en dan moet je niets laten. Maar ja, zij die vinden dat het zo moet en niet anders moeten ook hun salaris krijgen. Doe voort zoals vroeger, niet teveel of te weinig en alles komt in orde.
 • Lucas Botterman

  2 jaar geleden
  Ze zullen mij mijn steak NOOIT afpakken.
 • Jan Van Leive

  2 jaar geleden
  Ik ben gezond met brood ,aardappelen , groenten , vlees vis, fruit , een wijntje ,en een pintje ,
 • Bruno Desmaele

  2 jaar geleden
  de mens is een omnivoor, als de mens een herbivoor zou zijn had hij een veel grotere appendix en een maag of vijf gehad
 1. UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrau­wen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. “Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren.”