Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Mouha. © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: “Ik ben moe, dus ik eet niet gezond.” Stop je diepvries dan vol met makkelijke crisismaaltijden

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 5: Sanne maakt korte metten met het excuus ‘ik ben moe, dus ik eet niet gezond’. Gezonde ‘crisismaaltijden’ zijn de oplossing. “Bespaar jezelf trips naar de frituur en een bange blik op de weegschaal.” Dit zijn haar beste recepten.  

 1. Wat is de invloed van stress op je lichaam? “Het kan ook blessures veroorzaken”
  PREMIUM

  Wat is de invloed van stress op je lichaam? “Het kan ook blessures veroorza­ken”

  Pechvogel Eden Hazard is opnieuw geblesseerd. Een spierblessure in het rechterbeen houdt hem voorlopig aan de kant bij de Rode Duivels en Real Madrid. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat zijn opeenvolgende blessures wel eens aan prestatiedruk en stress te wijten kunnen zijn. Kan dat echt de reden zijn? Welke fysieke gevolgen heeft stress voor het lichaam? En wat kan je eraan doen? Dokter Luc Swinnen legt uit. “Bij stress staat het hele lichaam in vechtmodus.”
 2. Kan bevallen minder pijnlijk zijn dankzij virtual reality? AP Hogeschool en 3 Antwerpse ziekenhuizen testen het

  Kan bevallen minder pijnlijk zijn dankzij virtual reality? AP Hogeschool en 3 Antwerpse ziekenhui­zen testen het

  Virtual reality dringt steeds meer de medische wereld binnen. En dat is ook goed nieuws voor vrouwen die op het punt staan te bevallen: VR tijdens de arbeid zou een bevalling immers minder pijnlijk kunnen maken. De AP Hogeschool Antwerpen start met de hulp van drie Antwerpse ziekenhuizen een uniek proefproject en zijn daarvoor nog op zoek naar vrouwen die willen deelnemen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement