Diëtiste Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha. © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: gezond eten betekent niet dat je moet honger lijden. Zo ga je altijd voldaan van tafel

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 6: voor veel mensen staat gezond eten nog altijd synoniem voor ‘honger lijden’. “Zó onterecht”, aldus Sanne. “Als de verhoudingen op je bord kloppen, mag je alles eten.” Waarom gezond eten ook betekent dat je méér mag eten.

2 reacties

 • Ano Niem

  2 jaar geleden
  Inderdaad Adrian, ik heb zelf ook gemerkt dat als je gaat ‘zondigen’, dit enkel aanzet om terug zoals ervoor te gaan eten.
 • adrian Kowalczykiewicz

  2 jaar geleden
  Dat klopt niet. Ik ben aan het diëten geslagen en gisteren waren de collega's naast mij bij de Italiaan lekker verse pizza's en lasagnes al forno aan het eten en ik een slaatje. Ik had niet de minste moeite met aan de verleiding om te compenseren te weerstaan. Een fles water (met of zonder munt/citroensmaakje) is perfect om dat gevoel te counteren.
 1. UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrau­wen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. “Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren.”
 2. Last van 'lockdown voeten’? Misschien draag je wel te vaak slippers of pantoffels binnenshuis. “Durf gerust af te wisselen met schoenen”, zegt podoloog

  Last van 'lockdown voeten’? Misschien draag je wel te vaak slippers of pantoffels binnens­huis. “Durf gerust af te wisselen met schoenen”, zegt podoloog

  Draag jij ook elke dag slippers of pantoffels als je van thuis uit werkt? Dan is het een slim idee om daar verandering in te brengen. Anders zou je weleens last kunnen krijgen van ‘lockdown voeten’, ofwel kwetsbare voeten. “Als je dagelijks kiest voor slippers of sokken, worden je voeten niet goed gestuurd”, zegt podoloog Florian Borgions. “En dat kan enkele problemen opleveren.”