Met de ‘Kies Ik Gezond’-app van het Nederlandse Voedingscentrum zie je direct of het product van je keuze gezond is of dat er alternatieven zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de ‘Kies Ik Gezond’-app van het Nederlandse Voedingscentrum zie je direct of het product van je keuze gezond is of dat er alternatieven zijn. © Simon Lenskens

21 dagen gezond: deze apps maken gezond leven een stuk makkelijker

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 18: Foodstand, Kies Ik Gezond, Food Diary... Er is een ruime keuze aan apps die je helpen het overzicht te bewaren in wat je wanneer hebt gegeten of die je gewoon een duwtje in de rug geven. Sanne test ze uit en geeft antwoord op de vraag: heb je hier iets aan?

1 reactie

  • Patrick Jonkers

    2 jaar geleden
    Eerst controleren of die apps wel geschikt zijn voor je smartphone. Pas nieuwe Nokia 2018 gekocht en FabriCheck is "niet compatiel met je toestel"
  1. Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Covid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit

    Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Co­vid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit

    Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Nederlandse artsen stelden immers vast dat lage vitamine K-waarden in verband zouden kunnen staan met ernstige Covid-19-symptomen. Het deed de verkoop van supplementen pieken. Maar is lage vitamine K een oorzaak van Covid-19-symptomen, of een gevolg? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) licht toe. “Extra vitamine K innemen is ook niet zonder gevaar.”