Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

14 fabels en feiten over hoofdpijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten, maar omdat er zoveel soorten én oorzaken zijn, zien patiënten (en helaas ook dokters) niet altijd door de bomen het bos. Twee Nederlandse experts, Michel Ferrari en Joost Haan, verzamelden al hun kennis in een hoofdpijnbijbel. De strafste fabels en feiten.

5 reacties

 • jeannine budts

  5 jaar geleden
  ik heb al jaar alle dagen hoofdpijn 600 foto's en nog niks gevonden als er iemand is die raad weet aub
 • Gabriel Lozano-Moran

  5 jaar geleden
  Dus fabel dat je het krijgt na het eten van bepaalde voeding maar feit dat je het kan krijgen na het drinken wijn met sulfieten.
 • Martha Van Hoecke

  5 jaar geleden
  Verleden week geen migraine gehad ..ik blij ..ik had een feestje een half glas cava gedronken ,de dag nadien in bed een hele dag ..zo misselijk en scheel van de hoofdpijn ....een klein koekje met chocolade en ik heb het zitten 8 uur later .....dus ..deze fabels geloof ik niet hoor wat jullie zeggen ...
 • Marlies Harting

  5 jaar geleden
  Nou, ik had als kind toch zware migraine. Daarna achter gekomen dat het door het eten van bepaalde kazen, chocolade en dergelijke kwam. En geloof me. Als ik nu chocolade eet. Dan heb straks migraine!
 • vicky vanderweyen

  5 jaar geleden
  Bingo,ben opgestaan met zeurende hoofdpijn en heb niets van deze opgesomde fabels/feiten gedaan/gegeten of gedronken,krijg ook vaak last van hoofdpijn wanneer er buiten een koude wind raast.
 1. “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt
  PREMIUM

  “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt

  Dagelijks worden we omringd door duizenden krioelende beestjes. Onder hen ook mijten. Biologe Anne-Catherine Mailleux vertelt waar we die vooral tegenkomen en hoe schadelijk ze écht zijn. “Over het algemeen leggen mijten vijftig tot honderd eieren, iedere twee à drie maanden. Maar ze hebben ook een functie: zo zijn de huisstofmijten voor de meeste mensen vooral handige schoonmakers van de huidschilfers in ons bed.”
 2. Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “2 op de 3 volwassen patiënten zijn vrouwen”
  PREMIUM

  Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “2 op de 3 volwassen patiënten zijn vrouwen”

  Astma treft 10 à 15 procent van de kinderen en 6 à 8 procent van de volwassenen, maar niet iedereen weet dat hij of zij aan astma lijdt. Nochtans zijn er wereldwijd meer dan 300 miljoen astmapatiënten. We vroegen longarts dr. Guy Brusselle (UZ Gent) naar hoe je astma kunt voorkomen, herkennen en behandelen. “Genezen is eerder uitzonderlijk, maar in bepaalde gevallen is het mogelijk.”