De 7 minute workout kan je overal en altijd doen, ook thuis.
Volledig scherm
De 7 minute workout kan je overal en altijd doen, ook thuis. © Thinkstock

10 minuten bewegen per week heeft al een positief effect op je gezondheid. Doe mee aan onze 7 minute workouts

Een fitter en gezonder lichaam, we willen het (bijna) allemaal. Maar wat als je geen tijd hebt om wekelijks de fitness in te duiken of een uur te lopen? Dat is niet erg, blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine10 minuten bewegen per week vermindert het risico op overlijden al met 18 procent en draagt dus bij aan je gezondheid. De ‘7 minute workout’ van personal trainer Laura Van den Broeck van Be Fit, Be Awesome is daarom perfect als wekelijkse dosis beweging. Wij verzamelen hier alle video’s die je stap voor stap door de trainingen loodsen.

 1. Jan (57) en Evelyne (37) over hun kankerdiagnose: “Mijn lichaam heeft mij bedrogen en dat kan nog eens gebeuren”
  PREMIUM

  Jan (57) en Evelyne (37) over hun kankerdia­gno­se: “Mijn lichaam heeft mij bedrogen en dat kan nog eens gebeuren”

  Wil je iemand in je omgeving helpen die kanker heeft? Bied dan heel concrete hulp aan, adviseert kankeronderzoeker Johan Swinnen. Marketing-freelancer Evelyne (37) en country manager Jan (57), die in 2018 en 2019 hun diagnose te horen kregen, beamen hoe belangrijk een goed vangnet op zo’n moment is. “Toen ik na de tweede chemosessie in de douche stond met plukken haar in mijn hand, heb ik meteen een vriendin gebeld om sjaaltjes te gaan kopen.” Ze getuigen over de enorme impact die de ziekte op hun leven had.
 2. Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen voor kracht, lenigheid en fitheid in de stad
  PREMIUM

  Topkine­sist Lieven Maesschal­ck toont de beste oefeningen voor kracht, lenigheid en fitheid in de stad

  Doordat de fitnesszalen al een tijdje gesloten zijn, zoeken veel Vlamingen hun toevluchtsoord in het bos om voldoende in beweging te blijven. Toch kan je net zo goed in openlucht sporten in de stad. “Trappen, banken, pleintjes of fit-o-meters: als je een beetje uitkijkt, vind je in de stad een hele fitnesszaal, gratis en voor niets,” zegt sportkinesist Lieven Maesschalck. Hij toont verschillende oefeningen om fitter, leniger én sterker te worden.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen