De 7 minute workout kan je overal en altijd doen, ook thuis.
Volledig scherm
De 7 minute workout kan je overal en altijd doen, ook thuis. © Thinkstock

10 minuten bewegen per week heeft al een positief effect op je gezondheid. Doe mee aan onze 7 minute workouts

Een fitter en gezonder lichaam, we willen het (bijna) allemaal. Maar wat als je geen tijd hebt om wekelijks de fitness in te duiken of een uur te lopen? Dat is niet erg, blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine10 minuten bewegen per week vermindert het risico op overlijden al met 18 procent en draagt dus bij aan je gezondheid. De ‘7 minute workout’ van personal trainer Laura Van den Broeck van Be Fit, Be Awesome is daarom perfect als wekelijkse dosis beweging. Wij verzamelen hier alle video’s die je stap voor stap door de trainingen loodsen.

0 reacties

 1. Loco voor eco: beautyredactrice Sophie test uit hoe haalbaar de ecologische badkamer is

  Loco voor eco: beautyre­dac­tri­ce Sophie test uit hoe haalbaar de ecologi­sche badkamer is

  We zijn niet alleen bewuster bezig met wat we in ons lichaam stoppen, maar ook wat we erop smeren en welke gevolgen dat precies heeft voor ons en voor de planeet. Duurzaam is the way to go. Maar hoe handig is dat eigenlijk, zo’n groene badkamer? Beautyredactrice Sophie deed de test. “Uiteindelijk heb ik mijn haar drie keer met douchegel gewassen en mijn benen ettelijke keren ingesmeerd met conditioner voor ik eindelijk onthou welk stukje zeep voor wat dient. Hoe dat bij manlief verloopt, durf ik niet eens te vragen. Al heb ik dankzij zijn beenhaar (dat de jongste tijd verdacht zacht is) wel zo mijn vermoedens.”
 2. Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt
  PREMIUM

  Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt

  Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen