Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 5 kinderen loopt risico om diabetes type 2 te krijgen: zo voorkom je het

“Ga wat vaker buiten spelen” en “Eet je groentjes op”. Het is clichéadvies dat veel kinderen te horen krijgen van hun ouders. Maar tegelijk is het oh zo belangrijk. Dat bewijst een nieuwe studie nog maar eens. Volgens het onderzoek heeft 1 op de 5 kinderen prediabetes.

0 reacties

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Risico op trombose is bij de pil hoger dan bij AstraZeneca. “En toch waarschuwen we vrouwen daar amper voor”

  Risico op trombose is bij de pil hoger dan bij AstraZene­ca. “En toch waarschu­wen we vrouwen daar amper voor”

  Ans Van Gasse (23) verloor een vriendin aan een trombose. De oorzaak: haar anticonceptie. “Dokters schrijven de pil te snel voor en vrouwen krijgen gevaarlijk weinig informatie.” Door het onderzoek naar de bloedklonters die het AstraZeneca-vaccin zou veroorzaken is er plots ook aandacht voor de link tussen trombose en anticonceptie. Per miljoen vrouwen die de pil slikken, hebben zo’n 500 tot 700 vrouwen elk jaar kans op een trombose. Maar daar kraait geen haan naar. Professor Gynaecologie Johan Verhaeghe (UZ Leuven) licht de cijfers toe: “Als je niet rookt, obees bent of bloedklonters in de familie hebt, hoef je je over de pil in principe geen zorgen te maken”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw