Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

1 op de 3 patiënten weet niet dat hij diabetes heeft: dit zijn de signalen

Onderzoekers van het UZ Leuven en OLV Aalst hebben voor het eerst aangetoond dat mensen met  type 1 diabetes geen verhoogd risico hebben op een ziekenhuisopname voor Covid-19. Dat is goed nieuws voor heel wat Belgen. Uit een studie van Sciensano is namelijk gebleken dat 1 op de 10 mensen diabetes heeft, maar dat 1 op de 3 hier niet van op de hoogte is. Wetenschapper Johan Van der Heyden vertelt hoe je de tekenen toch zelf kan herkennen.

0 reacties

  1. Genezen van Covid-19, maar nog steeds benauwd gevoel: heel wat patiënten die thuis uitziekten hebben aanhoudende klachten

    Genezen van Covid-19, maar nog steeds benauwd gevoel: heel wat patiënten die thuis uitziekten hebben aanhouden­de klachten

    Heel wat patiënten die de afgelopen maanden Covid-19 hebben doorgemaakt, maar niet werden opgenomen in het ziekenhuis, hebben weken later nog steeds klachten. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onder meer de Universiteit Hasselt, waarvan VTM Nieuws de resultaten heeft kunnen inkijken. Patiënten klagen vooral over een aanhoudend benauwd gevoel, hartkloppingen en langdurige vermoeidheid.
  2. Is een goedkoop potje vaseline het nieuwe it-product in beautyland? Beautyredactrice Sophie doet de test

    Is een goedkoop potje vaseline het nieuwe it-pro­duct in beautyland? Beautyre­dac­tri­ce Sophie doet de test

    Je huid verzorgen met vaseline in plaats van met een dure nachtcrème? Een prima idee volgens TikTok, waar ‘slugging’ - je huid insmeren met een laagje vaseline voor het slapengaan - razend populair is. Volgens mijn portefeuille ook, want met amper 3 euro voor een grote pot is het zonder twijfel het goedkoopste wondermiddel in mijn beautykast. Maar werkt het echt? Beautyredactrice Sophie deed de test: “Een huid die gehydrateerd is, weerkaatst het licht beter. Daardoor krijg je een mooie glow. Klinkt fantastisch.”