Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 3 gevallen van borstkanker kan mogelijk vermeden worden door aanpassingen in levensstijl

Het risico op borstkanker wordt voor het grootste deel beïnvloed door genetische aanleg, maar ook levensstijl speelt een belangrijke rol. Dat stellen de World Cancer Research Fund International en het Amerikaans instituut voor kankeronderzoek in een persbericht naar aanleiding van een presentatie die ze samen geven vandaag.

 1. Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”
  PREMIUM

  Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”

  Hoofdpijn hebben we allemaal weleens. Migraine niet, die hel blijft gereserveerd voor een selecter clubje. En toch: wereldwijd hebben 1 op 7 mensen er last van. Dat maakt migraine de derde meest voorkomende ziekte ter wereld. De Gentse Ann* (57) is een van de ‘lucky’ few: al bijna haar hele leven moet ze die intense periodieke pijn erbij nemen, willen of niet. De voorbije vijfentwintig jaar bezocht ze de ene na de andere expert, in de hoop dat migraine niet eeuwig haar leven zal domineren. “Op den duur kan je omgeving het ook niet meer aanhoren. Ondertussen verzwijg ik sommige aanvallen ook voor mijn man en kinderen.”
 2. Zen of onzin? Gisele Bündchen deelt haar ultieme tip tegen stress en onze redactrice test ’m uit

  Zen of onzin? Gisele Bündchen deelt haar ultieme tip tegen stress en onze redactrice test ’m uit

  Loop je er ook niet altijd even zen en zorgeloos bij? Heel menselijk. En best onaangenaam. Daar is Gisele Bündchen (40) zich van bewust. Daarom deelt het topmodel nu haar ultieme manier om te ontstressen én ze komt je er zelfs een handje bij helpen. De Braziliaanse creëerde immers een eigen geleide meditatiesessie voor haar favoriete meditatieapp. Benieuwd? Wij ook, dus testten we het uit.
 1. Kinesist toont hoe je spieren kweekt door stil te staan: “Ook professionele sporters gebruiken isometrische oefeningen”
  PREMIUM

  Kinesist toont hoe je spieren kweekt door stil te staan: “Ook professio­ne­le sporters gebruiken isometri­sche oefeningen”

  Spieren trainen zonder te bewegen? Het kan met isometrische oefeningen, waarbij je simpelweg een statische houding aanhoudt. Het effect is veel groter dan je zou vermoeden. “Isometrisch trainen is een makkelijke en effectieve manier om aan spiermassa te winnen”, zegt kinesist Thijs Hertsens. Om jullie op weg te helpen laat hij stap voor stap zien hoe je de vijf beste oefeningen doet.
 2. Wat is de invloed van stress op je lichaam? “Het kan ook blessures veroorzaken”
  PREMIUM

  Wat is de invloed van stress op je lichaam? “Het kan ook blessures veroorza­ken”

  Pechvogel Eden Hazard is opnieuw geblesseerd. Een spierblessure in het rechterbeen houdt hem voorlopig aan de kant bij de Rode Duivels en Real Madrid. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat zijn opeenvolgende blessures wel eens aan prestatiedruk en stress te wijten kunnen zijn. Kan dat echt de reden zijn? Welke fysieke gevolgen heeft stress voor het lichaam? En wat kan je eraan doen? Dokter Luc Swinnen legt uit. “Bij stress staat het hele lichaam in vechtmodus.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement