Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

1 miljoen Belgen lijdt aan angststoornis: “Zoals bij alle aandoeningen geldt: hoe sneller je erbij bent, hoe korter het herstel”

Meer dan 1 miljoen Belgen kampt met een angststoornis. En die treft niet alleen de jongere garde. Maar liefst 10% van de 65-plussers lijdt aan ernstige angststoornissen. Daarmee komt de aandoening bij ouderen zelfs meer voor dan depressie. Maar wanneer is angst een probleem? En wat doe je eraan? Experts geven uitleg en advies. 

5 reacties

 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Nu en dan een "atje voor de sfeer" en wedden dat je angst verdwijnt. Veel beter dan psychologen of pilletjes!
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Probeer eens te bidden.
 • Erika Braken

  2 jaar geleden
  Als je stress aangelegd bent en ook angsten hebt is het moeilijk om daar van af te komen als je zowat bij veel dat je moet doen elke keer weer opnieuw stresst. Op den duur sluit je je zelf op.
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Probeer maar eens hulp te zoeken voor eender wat , dan wordt je depressief van de lange wachttijden en -lijsten. En dan verschieten ze ervan dat je hulp gaat zoeken op spoed .
 • johan peeters

  2 jaar geleden
  Heb zelf 15 jaar angsten die uit het niets komen Veel geprobeerd veel geslikt Sporten helpt wel ... maar zou toch graag die kwelduivel uit mijn lichaam willen kwijtgeraken je geraakt er leeg van ... en voor de naaste zeker niet fijn Als je weinig durft Je ziet het niet aan een mens das net het rare