Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

1 glas frisdrank minder drinken per dag, verlaagt kans op diabetes type 2 met 10%

Dat het drinken van suikerhoudende dranken kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht, wat het risico op diabetes type 2 vergroot, moeten we je niet meer vertellen. Maar dat zelfs 1 zoet glas per dag minder drinken de kans op suikerziekte al verlaagt met 10% is wél nieuw. Onderzoekers van de Harvard-universiteit kwamen tot deze ontdekking en publiceerden hun conclusie in het medisch tijdschrift Diabetes Care.

0 reacties

 1. Meditatie-expert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoetsen”
  PREMIUM

  Meditatie-ex­pert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoet­sen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: meditatie-adept Benjamin Blasco (44). Hij zat op een flitsend carrièrepad dat hem recht naar de top van een bedrijf zou leiden, maar gooide alles om. Niet zozeer voor een rustiger leven, maar zeker voor een bewuster bestaan waarin meditatie een belangrijke rol speelt. “We eten gezonder en bewegen meer, maar verwaarlozen onze geest. Meditatie zou veel medicatie overbodig maken.”
 2. Coronavaccins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschuwen dermatologen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Coronavac­cins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschu­wen dermatolo­gen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Het Moderna-vaccin tegen corona heeft in zeldzame gevallen bijwerkingen op fillers in het gezicht. Een aantal mensen kreeg na het vaccin milde verdikkingen en roodheden op de plaatsen waar ze fillers hadden. “Het is een uitzonderlijke bijwerking die we ook bij andere types vaccins kunnen verwachten”, zegt dermatologe Kristin Smet. Ze raadt wel aan om te wachten met fillers tot een paar weken na de vaccinatie.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel