1. Hoe ga je claustrofobie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”
  PREMIUM

  Hoe ga je claustrofo­bie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”

  Nu we weer volop mogen reizen met het vliegtuig, breekt bij sommigen ook weer het angstzweet uit bij de gedachte aan die gesloten ruimte. Hoe komt het dat je claustrofobisch wordt, en hoe geraak je ervan verlost? Chris Bervoets is psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, waar hij zowel dwangneuroses als fobiëen bestudeert. Hij geeft ons een inkijk in het mechanisme achter deze aandoening.
 2. 
Pomp je banden op en vermijd hitte: met deze tips gaat de batterij van je e-bike langer mee
  HLN Shop

  Pomp je banden op en vermijd hitte: met deze tips gaat de batterij van je e-bike langer mee

  De motor op batterij is wat je elektrische fiets onderscheidt van een gewoon exemplaar. Hij ondersteunt het trapwerk en maakt dat je sneller en verder kan fietsen zonder je moe te maken. Een goede accu om de motor van energie te voorzien is dus van vitaal belang wanneer je een e-bike koopt. Maar waar moet je op letten bij aankoop? Hoe zorg je ervoor dat de batterij zo lang mogelijk meegaat? En wat kost een nieuwe batterij? HLN Shop zoekt het uit.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Een 'mooie man' is nog altijd een gespierde hunk. "Op vlak van bodypositivity lopen wij ferm achter”

  Een 'mooie man' is nog altijd een gespierde hunk. "Op vlak van bodypositi­vi­ty lopen wij ferm achter”

  “Mooi dat voor vrouwen dezer dagen bodypositivity bestaat, maar bij mannen lopen we flink achter.” Niek (22) deelde op Twitter een foto van een Australische webshop waarbij de diversiteit bij de vrouwelijke modellen in schril contrast staat met die bij de mannelijke mannequins. Het maakt pijnlijk duidelijk: grotematenmode voor heren blijft een niche, en dat is ook te voelen in onze maatschappij. “Mannen die voller zijn worden nog steeds geridiculiseerd.”