Regisseur Lukas Dhont en acteur Victor Polster worden internationaal geprezen. "Ze beleven hun grote doorbraak en zijn terecht de talk of the town in Cannes", stelt The Hollywood Reporter.
Volledig scherm
Regisseur Lukas Dhont en acteur Victor Polster worden internationaal geprezen. "Ze beleven hun grote doorbraak en zijn terecht de talk of the town in Cannes", stelt The Hollywood Reporter. © EPA

Vlaams succes in Cannes: 'Girl' krijgt van Benicio Del Toro een 25 minuten durende staande ovatie

De Vlaamse film 'Girl' heeft zijn wereldpremière niet gemist. Na de screening op het Filmfestival van Cannes kregen regisseur Lukas DHont en zijn cast een maar liefst 25 minuten durende staande ovatie. En belangrijk: ook Benicio Del Toro, juryvoorzitter van de wedstrijd 'Un Certain Regard' (waaraan 'Girl' deelneemt), stond enthousiast mee te applaudisseren.

0 reacties

  1. Amerikaanse film 'Moonrise Kingdom' opent Cannes

    Amerikaan­se film 'Moonrise Kingdom' opent Cannes

    Met de vertoning van de film 'Moonrise Kingdom' van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson begint vanavond het 65ste filmfestival van Cannes. Tot en met zondag 27 mei staat het leven in Cannes weer in het teken van het evenement, dat jaarlijks veel sterren, regisseurs en journalisten naar de Zuid-Franse badplaats lokt.'Moonrise Kingdom' is een van de 22 films die zijn geselecteerd voor de competitie om de Gouden Palmen. Andere kandidaten zijn onder meer 'Amour' van de Oostenrijkse cineast Michael Haneke, die in 2009 met 'Das weisse Band' de Gouden Palm won, en de Canadees David Cronenberg (Cosmopolis). Ook de Britse regisseur Ken Loach, die al drie keer in Cannes werd onderscheiden, maakt weer kans.De jury die de Gouden Palmen toekent, staat dit jaar onder leiding van de Italiaanse acteur en regisseur Nanni Moretti, bekend van films als 'La stanza del figlio' en 'Habemus papam'. Het festival wordt afgesloten met een eerbewijs aan de vorige maand overleden Franse regisseur Claude Miller. Zijn laatste film, Thérèse Desqueyroux, is dan te zien.