Op de foto: Patty Jenkins.
Volledig scherm
Op de foto: Patty Jenkins. © AP

‘Wonder Woman’-regisseur pleit voor meer diversiteit in superheldenfilms

FilmRegisseur Patty Jenkins (49) denkt dat er meer variatie nodig is in superheldenfilms. Het is volgens haar de enige manier om ze relevant te houden voor toekomstige generaties. Jenkins regisseerde ‘Wonder Woman 1984'. Ze deed haar uitspraken op Twitter.

4 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Dat alles nu wordt geklutst omdat men het oude stramien beu is, is misschien begrijpelijk maar het is slechts een fase. Uiteindelijk gaan we toch weer terug in de tijd, maar dan wel geëvolueerd. We zullen weten wat we nooit hadden mogen veranderen: de waarheid.
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Diversiteit wil niet zeggen meer vrouwen, maar gewoon eens andere superhelden. Nightwing, Batgirl, ... . We zitten niet te wachten op alleen helden, misschien met men eens wat meer films maken van de bad guys Joker, Mr. Freeze, Dr. Doom, ... het zou eens een ander perspectief zijn.
 • KRISTOFF JOOSENS

  2 jaar geleden
  Graag een man als wonder woman... kwestie van diversiteit he...
 • Dirk Van den Bogaert

  2 jaar geleden
  Als ik de kritieken op imdb las over haar "meesterwerk" dan geloof ik dat ze beter kan zwijgen over wat wel dan niet nodig is om superheldenfilms relevant te houden in de toekomst.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.