Richard Harris, Perkamentus uit de eerste twee 'Harry Potter'-films
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Harris, Perkamentus uit de eerste twee 'Harry Potter'-films © Photo News/RV

“We vonden hem met zijn gezicht in een zak coke”: nieuwe docu toont duistere kant van ‘Harry Potter’-acteur Richard Harris

FilmFans kennen Richard Harris als de zachtaardige Perkamentus uit de eerste twee ‘Harry Potter’-films, maar de inmiddels overleden acteur had ook een duistere kant. In de nieuwe docu ‘The Ghost Of Richard Harris’ nemen de drie zonen van de man geen blad voor de mond. Een zwaar alcoholprobleem, een zwak voor vrouwelijk schoon én ook een kort lontje: het leven van de Ierse acteur werd geteisterd door tal van demonen. “Toen hij 70 was, sloeg hij een jongere man knock-out op café.”

 1. De Von Trapp-familie uit ‘The Sound of Music’ krijgt een eigen dramareeks: “We gaan nu zélf ons verhaal delen”
  TV

  De Von Trapp-familie uit ‘The Sound of Music’ krijgt een eigen dramareeks: “We gaan nu zélf ons verhaal delen”

  “Do, a deer, a female deer, Re, a drop of golden sun, Mi, a name, I call myself.” Je zingt het waarschijnlijk voluit mee en ziet zo de von Trapp-kinderen voor je. De muzikale familie werd wereldberoemd door ‘The Sound of Music' uit 1965, maar hun verhaal na de film werd nooit verteld. Tot Myles von Trapp zélf de touwtjes in handen nam en ‘Barones’ maakte, een dramareeks over de Von Trapps. “Maria von Trapp, gespeeld door Julie Andrews in de film, had eigenlijk een heel ander karakter.”
 2. Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroorzaakt heel wat kritiek)
  FILM

  Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroor­zaakt heel wat kritiek)

  Als de manager van Timothée Chalamet (27) onthult dat de ‘Dune’-acteur al meer dan zeven jaar geen auditie meer moest doen, kan dat op heel wat kritiek rekenen. Twitter ontploft met reacties die hem beschuldigen van overdreven privileges en een voorkeursbehandeling in de filmindustrie. “Het feit dat zwarte mensen met meer dan twintig jaar ervaring nog steeds auditie moeten doen, bewijst dat er nog steeds sprake is van discriminatie.”