Films worden steeds langer, maar hoe komt dat?
Volledig scherm
Films worden steeds langer, maar hoe komt dat? © It/Avengers: Endgame

Waarom films steeds maar langer worden (+ de 10 langste recente Hollywoodfilms)

FilmEen tripje naar de cinema van minder dan drie uur? Niet zo evident meer, als je één van de meest recente blockbusters wil gaan bekijken. Onlangs maakte men bekend dat ‘It: Chapter Two’, de langverwachte vervolgfilm over de moordlustige clown van Stephen King, bijna drie uur zal duren. ‘Avengers: Endgame’ gaat echter met het record van dit jaar lopen, met drie uur en twee minuten op de teller. Maar waarom zijn al die films tegenwoordig zo lang?

5 reacties

 • karel vanbrabant

  1 jaar geleden
  films worden steeds trager en dommer. Gisteren op netflix naar dunkirk gekeken: oervervelende film. Elk verhaalelement wordt extreem uitgesponnen, er viel gewoon niet naar te kijken. Ik heb me door de eerste helft gewerkt door telkens als het verhaal weer stilstond 10 seconden vooruit te klikken, de tweede helft heb ik enkel de vliegscenes bekeken, ook al zaten die vol fouten. Er worden meer en meer van dit soort oervervelende films gemaakt voor mensen die blijkbaar heel traag denken
 • Roy Coocks

  1 jaar geleden
  Het is al sinds "Kuifje" van Spielberg geleden dat ik nog naar een bioscoopzaal geweest ben. Anderhalf à 2 uur moeten luisteren naar krakende zakken, het leegkauwen van een emmer popcorn of storende GSM schermen... neen dank je! Die films zijn wat later toch op DVD te verkrijgen en met een groot scherm en surround kan ik daar thuis op mijn gemakje en languit gestrekt van genieten.
 • tony bessems

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn de artikels korter. Ik haakte al af na 1 minuut lezen, het kan ook zijn dat ik traag lees.
 • Steven Hermans

  1 jaar geleden
  Ben naar Endgames geweest. Geweldige film maar tevens mijn laatste bioscoopbezoek. 3 uur lang krakende chips en snoepzakken. Nooit meer. Rustig in zetel vanaf nu, kijken naar Play More. Goed bezig Kinepolis.
 • Ronny Cuypers

  1 jaar geleden
  Ze doen maar. Mij spreekt die vorm van volksamusement niet aan. En ik begrijp al helemaal niet waarom zoveel mensen de arbeiders die in de film rondlopen aanbidden als goden.
 1. Ria geeft opmerkelijke sekstip in 'Da's Liefde'

  Ria geeft opmerkelij­ke sekstip in 'Da's Liefde'

 2. Gene Thomas’ droom komt uit tijdens ritje in Opel Manta maar dan begint die plots hevig te roken...
  Play
  Groeten uit

  Gene Thomas’ droom komt uit tijdens ritje in Opel Manta maar dan begint die plots hevig te roken...