Zeevonk
Volledig scherm
Zeevonk © RV

Vlaamse film ‘Zeevonk’ wint ECFA Award in Malmö

FILMDe Vlaamse film ‘Zeevonk’ heeft de ECFA Award gewonnen op het BUFF Malmö Filmfestival, het belangrijkste kinder- en jeugdfilmfestival in Scandinavië. Dat maakte de jury bekend. Het speelfilmdebuut van Domien Huyghe (35) kreeg eerder al een Speciale Vermelding van de Generation Kplus Kinderjury na de wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn.

 1. INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een filmster”
  PREMIUM
  FILM

  INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een film­ster”

  ‘Marlowe’, de nieuwe film met Liam Neeson (70) is meteen de honderdste filmrol voor de Noord-Ierse acteur. Een mijlpaal in zijn toch al indrukwekkende carrière. In een openhartig interview met AD vertelt hij over de gloednieuwe prent, het leven als acteur en de naderende ouderdom als actieheld. “Mijn vechtscènes moeten niet geschreven zijn voor dertig- of veertigjarigen. Daar pas ik voor. Als de producenten dat toch willen, dan vragen ze Jackie Chan maar”.
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 3. Glimp van Owen Wilson en Danny DeVito in eerste trailer van nieuwe Disneyfilm ‘Haunted Mansion’
  Film

  Glimp van Owen Wilson en Danny DeVito in eerste trailer van nieuwe Disneyfilm ‘Haunted Mansion’

  De fans hebben er twintig jaar lang op moeten wachten, maar nu pakt Disney (eindelijk) uit met een gloednieuwe versie van de film ‘Haunted Mansion’. De prent is gebaseerd op het beruchte ‘spookhuis’ in de attractieparken van Disney. De eerste beelden beloven alvast de nodige spanning én humor. Bovendien kunnen de liefhebbers al een glimp opvangen van de sterrencast, met onder meer Rosario Dawson (43), Owen Wilson (54) én Danny DeVito (78).
 4. OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles
  Oscars
  16

  OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles

  ‘Everything, Everywhere, All At Once’ is de verpletterende winnaar van de 95ste editie van de Oscars. De absurde actiekomedie-dramafilm ging met zowat alle grote prijzen naar huis: zeven beeldjes in totaal, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Actrice. Brendan Fraser - in een ver verleden bekend van ‘The Mummy’ - verraste als Beste Acteur. Pech voor Lukas Dhont wel, die de prijs voor Beste Buitenlandse Film naar ‘All Quiet On The Western Front’ zag gaan. Hij toonde zich echter strijdlustig achteraf: “Dit geeft ons een reden om het nog eens te doen.” Verder geen grote schandalen tijdens de show, maar wel héél wat spektakel dankzij Jimmy Kimmel, Rihanna en zelfs... een ezeltje.