ANP
Volledig scherm
© ANP

Verenigde Arabische Emiraten stoppen met filmcensuur

FilmDe films die worden getoond in de bioscopen in de Verenigde Arabische Emiraten zullen niet meer gecensureerd worden. Dat hebben de autoriteiten zondag aangekondigd. Het gaat om films die zullen behoren tot een nieuwe categorie van films, verboden voor wie jonger is dan 21 jaar.

 1. “We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars

  “We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars

  Regisseur Lukas Dhont en zijn gezelschap zijn vertrokken richting de champagnekleurige loper van de Oscars. Ze werden opgehaald aan hun hotel. Daar had de regisseur van ‘Close’ nog enkele bemoedigende woorden voor zijn team. “Wat er ook gebeurt, we zullen stralen”, vertelt Dhont. Binnen enkele uren weten we of de film ‘Close’ de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ in de wacht sleept.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.