Ella Leyers en Emilia Clarke spraken deze week over naaktscènes.
Volledig scherm
PREMIUM
Ella Leyers en Emilia Clarke spraken deze week over naaktscènes. © HLN

Van Vlaanderen tot Hollywood, dit zijn de officiële richtlijnen voor naaktscènes: “Ze zeiden me dat ze niets gingen tonen, maar dan...”

FilmEmilia Clarke zorgde deze week voor opschudding toen ze verklaarde dat ze zich onder druk gezet voelde om uit de kleren te gaan in de hitserie ‘Game of Thrones’. Ook Ella Leyers vertelde deze week over haar ervaringen op de set, en daarbij gaf ze duiding over wat ‘naakt’ tijdens een vrijscène eigenlijk inhoudt: “Alles wordt afgeplakt”, meent ze. Maar zijn er nóg richtlijnen om actrices te beschermen wanneer ze zich letterlijk blootgeven? We zochten het uit. 

15 reacties

 • Martin Van Lersberghe

  4 jaar geleden
  blijkbaar is er overal waar er een beetje macht is, deze dan ook wordt misbruikt!
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Jacques Feys, ge bedoelt een voogd zo als bij de verdraagzame, vrije moslims?
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  @Nick... ik heb 2 vriendinnen die toneel spelen.. zelfs daar proberen perverten hun uit de kleren te krijgen... Mij maakt je Niks wijs.....
 • Marlotte De Bree

  4 jaar geleden
  @Jacques Feys Met zulke intelligente woorden denk ik dat u ook beter wat bijstand krijgt.
 • Jacques Feys

  4 jaar geleden
  Ik denk dat vrouwen best bijstand krijgen als ze iets ondertekenen, of, nog beter, tijdens de onderhandelingen. Bvb van hun vader, hun oudere broer, hun echtgenoot, of misschien zelfs een advocaat. Dan zouden ze alles goed begrijpen, en voor minder verrassingen komen te staan.