'Close'
Volledig scherm
'Close' © Film Fest Gent

Toonaangevend filmblad The Hollywood Reporter berekent Oscarkansen van ‘Close’: “De verschillen zijn zo gering”

FilmGaat regisseur Lukas Dhont zondagavond met een Oscar naar huis voor z'n film ‘Close’? Het blijft afwachten, maar volgens het toonaangevende filmblad The Hollywood Reporter maakt onze landgenoot wel degelijk kans op het beeldje.

 1. Acteur Jake Gyllenhaal getransformeerd tot MMA-vechter voor remake ‘Road House’
  Film

  Acteur Jake Gyllenhaal getransfor­meerd tot MMA-vech­ter voor remake ‘Road House’

  Jake Gyllenhaal (42) neemt zijn nieuwste rol - die in de remake van de film ‘Road House’ - zeer serieus. De Amerikaanse acteur heeft zich lichamelijk volledig getransformeerd tot een MMA-vechter. Op een UFC-event worden enkele scènes uit de film ingeblikt, waaronder de wedstrijd en de weigh-in. Wanneer Gyllenhaal het podium opwandelt, toont hij zijn lichaam aan het publiek. Tussen de echte wedstrijden door kruipt Jake zelf de ring in om een geënsceneerd gevecht te spelen.
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.