‘The Last Duel’ vertelt waargebeurd verhaal van edelvrouw die beweert dat ze verkracht is: “Het is nog steeds een groot probleem in onze maatschappij”

De film ‘The Last Duel’, met Matt Damon en Adam Driver, is sinds dit weekend in de bioscoop te zien. Het is een waargebeurd verhaal uit 1386 gesitueerd in Frankrijk. Een edelvrouw beweert dat ze verkracht is, maar niemand gelooft haar. Haar man vecht het uit in een duel met haar aanrander. “Het is een heel relevant verhaal en dat geldt voor elke periode in de geschiedenis. Omdat het nog steeds een groot probleem is in onze maatschappij”, vertelt actrice Jodie Comer.

  1. Saïd Boumazoughe scoort rol naast topacteurs in ‘Desert Warrior’: “Een logisch gevolg van mijn harde werk”
    Film

    Saïd Boumazoug­he scoort rol naast topacteurs in ‘Desert Warrior’: “Een logisch gevolg van mijn harde werk”

    Saïd Boumazoughe (34), bekend van onder andere ‘Grond’, ‘GR5' en ‘Patser’, draait momenteel in Saudi - Arabië voor de film ‘Desert Warrior’ van regisseur Rupert Wyatt. Daar zal hij in de film te zien zijn naast enkele grote acteurs zoals Marvel-acteur Anthony Mackie en Ben Kingsley. Hij verblijft er vier maanden om de rol van Samir te vertolken: “Hier heb ik laten zien dat ik meekan met de grote jongens.”