Steven Spielberg in het gerenoveerde hoofdkwartier van de USC Shoah Foundation in Los Angeles. ‘Schindler’s List heeft de tijd doorstaan.’
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Spielberg in het gerenoveerde hoofdkwartier van de USC Shoah Foundation in Los Angeles. ‘Schindler’s List heeft de tijd doorstaan.’ © NYT / ROZETTE RAGO

Steven Spielberg, 25 jaar na ‘Schindler’s List’: “Niemand mag nog toeschouwer zijn”

FilmHet is dit jaar een kwarteeuw geleden dat Steven Spielbergs meesterwerk Schindler’s List hier in de zalen kwam – een gerestaureerde versie van de film is deze maand opnieuw op groot scherm te bekijken. Maar Spielberg is er nog altijd mee bezig. Vandaag meer dan ooit.

1 reactie

 • Michel Roman

  3 jaar geleden
  Dit moet verplichte leerstof zijn voor jongeren , zodat zij zich een idee kunnen vormen hoe de " hopelijk niet " toekomst er zal uit zien met al dat extreem rechts gedoe. Hopelijk herhaalt deze geschiedenis zich niet .
 1. Kortfilm Taylor Swift brengt nieuwe details aan het licht over haar breuk met Jake Gyllenhaal
  Play

  Kortfilm Taylor Swift brengt nieuwe details aan het licht over haar breuk met Jake Gyllenhaal

  Nadat zonder haar medeweten de masterrechten op haar eerste zes albums werden doorverkocht, neemt zangeres Taylor Swift al haar muziek opnieuw op. Morgen releaset ze haar tweede re-recording, 'Red', een album uit 2012. Taylor pakt uit met 30 nummers, waarvan er 10 nog nooit verschenen zijn. Zo ook een tien-minuten lange versie van het lied 'All Too Well' (door fans bestempeld als één van haar beste nummers ooit), mét bijhorende kortfilm. In deze kortfilm krijgen fans een inkijk over haar break-up met bekend acteur Jake Gyllenhaal. Desna en Senne overlopen alles wat je moet weten voor de release.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.