Uitzonderlijk wordt wel met bonussen gewerkt, zoals bij de film 'Zot van A'. Het loon van de topacteurs werd binnen de perken gehouden, maar vanaf een bepaald bezoekersaantal mochten ze één extra dag factureren.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzonderlijk wordt wel met bonussen gewerkt, zoals bij de film 'Zot van A'. Het loon van de topacteurs werd binnen de perken gehouden, maar vanaf een bepaald bezoekersaantal mochten ze één extra dag factureren. © TMDB

Scarlett Johansson verliest geld door mindere ticketverkoop ‘Black Widow’. Hoe zit dat voor Belgische acteurs?

FilmScarlett Johansson klaagt Disney aan omdat de film 'Black Widow' zowel in de bioscoop als op hun streamingdienst te zien is. De actrice wordt deels betaald op basis van het aantal cinemabezoekers. Hoe zit dat precies in Vlaanderen? Zijn onze acteurs ook afhankelijk van een goede verkoop? “Nu wordt allemaal ingewikkelder, want het afgelopen jaar zijn alle verhoudingen door elkaar geschud”, aldus Jan Verheyen. 

6 reacties

 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  met al die belgische "kaskrakers" hier zal dat héél zeker gene vette zijn ! ... NONKELJEAN
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Ze kan van Disney dan wel winnen, maar dan is het einde carrière voor haar. dan komt er niets meer binnen, en haar leefgewoonte kennende zal alles wel direct opgesoupeerd zijn. En dan horen we niets meer van haar en haar geld.
 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Een contract dient om nageleefd te worden, waarom is er anders een contract?
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Een contract is een contract en Disney pleegt contractbreuk. Ze mogen Scarlet nu flink betalen! Ze heeft gelijk Bij Disney zitten enkel oplichters die misbruik maken van jonge acteurs! Dat moet stoppen.
 • Piet Pienter

  1 jaar geleden
  Typisch voorbeeld van de menselijke graaicultuur.
 1. Crewleden ‘Don’t Worry Darling’ springen in de bres voor Olivia Wilde: “Er was geen sprake van ruzie”
  Film

  Crewleden ‘Don’t Worry Darling’ springen in de bres voor Olivia Wilde: “Er was geen sprake van ruzie”

  De nieuwe prent ‘Don’t Worry Darling’ werd de voorbije weken enorm geplaagd door negatieve publiciteit én roddels. Zo zou het naar verluidt niet klikken tussen hoofdrolspeelster Florence Pugh (26) en regisseuse Olivia Wilde (38). Die laatste zou namelijk hebben aangepapt met Harry Styles op de set, tot groot ongenoegen van zijn tegenspeelster. De crew- en productieleden ontkrachten nu alle geruchten. “De beschuldigingen zijn onjuist”, klinkt het in verklaringen die ‘Page Six’ en ‘People’ in handen kregen.
 2. Emily Ratajkowski niet te spreken over nieuwe 'Blonde’-film: “Vrouwelijke pijn wordt te veel geseksualiseerd”
  FILM

  Emily Ratajkow­ski niet te spreken over nieuwe 'Blon­de’-film: “Vrouwelij­ke pijn wordt te veel geseksuali­seerd”

  ‘Blonde', de biopic over Marilyn Monroe, krijgt te maken met behoorlijk wat kritiek. De controversiële, expliciete en provocerende scènes in de Netflix-film zorgen voor geschokte reacties. Ook model Emily Ratajkowski (31) is niet te spreken over de verfilming van de Hollywoodster. “Het is geen verrassing dat het alweer een film is waarbij vrouwelijke pijn wordt geseksualiseerd”, klinkt het.