Hagrid en Harry Potter
Volledig scherm
Hagrid en Harry Potter © Warner Bros

“Robin Williams mocht Hagrid niet spelen”: ‘Harry Potter’-regisseur onthult strenge regel van J.K. Rowling

FILMVoormalig ‘Harry Potter’-regisseur Chris Columbus (63) heeft een boekje opengedaan over de ‘alleen Britten’-regel van J.K. Rowling (56). De schrijfster wilde namelijk dat er alleen maar Britse acteurs in de film zouden deelnemen. “Mijn dochtertje, die een kleine rol had in de film, mocht niet spreken omdat ze Amerikaans was”, zegt Columbus.

 1. Meer dan 20 jaar later na de eerste film is er een nieuwe Matrix, en dat was ook voor de acteurs zelf een verrassing: “Ik dacht: echt? Hoe dan?”
  Play

  Meer dan 20 jaar later na de eerste film is er een nieuwe Matrix, en dat was ook voor de acteurs zelf een verrassing: “Ik dacht: echt? Hoe dan?”

  Zo’n 23 jaar geleden kwam de eerste Matrix-film met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss uit. Meer dan 20 jaar later schitteren ze opnieuw in de Matrix, deze keer ‘The Matrix Resurrections’. De film is geen vervolg op de vorige films, maar ook geen volledig nieuw verhaal. Er zijn in de nieuwste film dan ook een aantal verwijzingen naar de vorige films. Daarnaast konden Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss natuurlijk niet ontbreken. Zij spelen nog steeds ‘Neo’ en ‘Trinity’. Bekijk het interview met de acteurs hierboven .
 2. 'House of Cards'- acteur Kevin Spacey terug op de filmset, ondanks miljoenenclaim van Netflix
  Celebrities

  'House of Cards'- acteur Kevin Spacey terug op de filmset, ondanks miljoenen­claim van Netflix

  Sinds Kevin Spacey (62) in 2017 werd beschuldigd van seksueel wangedrag, zat zijn carrière serieus in het slop. Maar nu staat Spacey opnieuw op de filmset, deze keer in Kroatië. Een broodnodige opsteker, want een maand geleden werd bekend gemaakt dat de controversiële acteur een schadevergoeding van 31 miljoen dollar moet betalen aan producten van de Netflix-serie ‘House of Cards’.