AP
Volledig scherm
© AP

Regisseur 'Avengers' zegt Twitter vaarwel na bakken beledigingen voor 'seksisme'

"Dank aan allen die hier zo lief, grappig en inspirerend waren." Zo nam Joss Whedon gisteren op een positieve noot afscheid van Twitter. Zelf gaf hij geen reden op voor zijn vaarwel, maar een andere twitteraar deed het in zijn plaats. Whedon werd op Twitter door Marvel Comic-fans stevig de grond ingeboord voor vermeend seksisme. Een collega van Whedon neemt het voor hem op en pleit op Facebook voor meer vriendelijkheid op sociale media. Whedon ontkent dat de hardcore feministen iets te maken hebben met zijn stilzwijgen op Twitter. "Ik ben weer aan het schrijven geslagen en dan kan ik de ruis van Twitter best missen."

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. INTERVIEW. ‘Halloween Kills’-actrices Jamie Lee Curtis en Judy Greer: “De opnames waren héél eng”
  Play
  Film

  INTERVIEW. ‘Halloween Kills’-actrices Jamie Lee Curtis en Judy Greer: “De opnames waren héél eng”

  Jamie Lee Curtis kruipt in ‘Halloween Kills’ voor de zesde (!) keer alweer in de huid van horrorlegende Laurie Strode. De 62-jarige actrice, die amper 19 jaar was toen ze in de eerste ‘Halloween’ verscheen, zag doorheen de jaren heel wat tegenspelers de revue passeren, onder wie ook een resem acteurs voor het personage van Michael Myers aka ‘The Shape’. Sinds 2018 is die rol voor James Jude Courtney (64) weggelegd, die volgens Curtis wel erg ‘method’ te werk ging op de set: “James schermde zich volledig af van de rest en weigerde om met ons te praten.”