Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Patrick Dempsey zal dansen én zingen in het vervolg op ‘Enchanted’

FilmFans hebben er lang op moeten wachten, maar het vervolg op ‘Enchanted’ komt er eindelijk aan. Eerder bevestigde Amy Adams (46) al dat ze te zien zal zijn in de sequel en ondertussen maakte Patrick Dempsey (55) bekend dat ook hij zijn opwachting maakt in de film.

 1. “De ‘Kampioenen’ zijn sowieso een hit. Nu is het afwachten”: Jan Verheyen neemt risico met ‘Het Geheugenspel’
  PREMIUM
  Film

  “De ‘Kampioenen’ zijn sowieso een hit. Nu is het afwachten”: Jan Verheyen neemt risico met ‘Het Geheugen­spel’

  Zijn twintigste film, maar wat voor ééntje. Samen met echtgenote Lien Willaert (47) tovert Jan Verheyen (60) een moderne whodunnit uit z’n hoed, gebaseerd op ‘Het Geheugenspel’ van schrijversduo Nicci French. De glansrollen zijn dan weer weggelegd voor Gert Winckelmans, Anna Drijver én dochter Verheyen. Wij spraken de regisseur over het project, dat voor hem een risico is. Eerdere Nicci French-verfilmingen deden het immers allerminst denderend. “Maar ze vonden Vic De Wachter perféct gecast.”
 2. Kannibalisme, verminking en verkrachting: originele sprookjes zijn duizend maal gruwelijker dan Disney ons wijsmaakt
  PREMIUM
  Film
  12

  Kannibalis­me, verminking en verkrach­ting: originele sprookjes zijn duizend maal gruwelij­ker dan Disney ons wijsmaakt

  Disney lanceerde vorige week de film ‘Peter Pan & Wendy’, één van de vele live action-remakes van hun klassieke tekenfilms. Maar waar deze altijd eindigen met een happy ending, zijn de originele versies van de sprookjes een stuk minder kindvriendelijk. Zo maakte Peter Pan zijn Lost Boys letterlijk een kop kleiner om eeuwig jong te blijven en moesten Assepoesters stiefzussen een stuk voet afhakken om in het glazen muiltje te passen. “En ze leefden nog lang en gelukkig?” Als je het aan bedenkers Perrault, Andersen en Grimm vraagt, is het antwoord steevast ‘néé’.