The Exorcist
Volledig scherm
PREMIUM
The Exorcist © Warner Bros. Pictures

Ouijabord ontaardt in gruwelijke nachtmerrie: het waargebeurde verhaal achter ‘The Exorcist’

FilmNog vier nachtjes slapen en dan is het weer Halloween. Het ideale moment om in de geschiedenis van gekende horrorfilms te duiken, die soms nog gruwelijker zijn dan wat we op het scherm te zien kregen. Vandaag: het waargebeurde verhaal achter ‘The Exorcist’. Het begon nog zo onschuldig, met een jongetje dat met een ouijabord speelde in het oude huis van zijn tante. Maar het eindigde gruwelijk, met vreemde stemmen, onverklaarbare gebeurtenissen en ernstige verminkingen.

1 reactie

 • Reduan Karyouh

  1 jaar geleden
  maar niemand heeft echte bewijzen
 1. Duitse oorlogsfilm scoort recordaantal BAFTA-nominaties, 'Close' van Lukas Dhont valt uit de boot
  Film

  Duitse oorlogs­film scoort recordaan­tal BAF­TA-nominaties, 'Close' van Lukas Dhont valt uit de boot

  De Duitse oorlogsfilm ‘All Quiet on the Western Front’, ook bekend als ‘Im Westen nichts Neues’, is de grootste kanshebber tijdens de komende uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. De Netflix-film behaalde liefst veertien nominaties, wat een record is voor een niet-Engelstalige film. Alleen ‘Crouching Tiger Hidden Dragon’ uit 2001 behaalde hetzelfde aantal.
 2. “Als ze blijft volharden, kan dat uitlopen op een oorlog”: ‘Dirty Dancing’ zorgt voor bitse strijd tussen Jennifer Grey en weduwe Patrick Swayze
  PREMIUM
  Celebrities
  5

  “Als ze blijft volharden, kan dat uitlopen op een oorlog”: ‘Dirty Dancing’ zorgt voor bitse strijd tussen Jennifer Grey en weduwe Patrick Swayze

  Goed nieuws voor de fans van ‘Dirty Dacing’: 27 jaar nadat de kaskraker in première ging, is er officieel een vervolg in de maak. Helaas is niet iedereen even enthousiast over de sequel. Lisa Niemi (66), de weduwe van Patrick Swayze, zou absoluut niet te spreken zijn over de plannen. En dat tot grote wanhoop van die andere hoofdrolspeelster, Jennifer Grey (62), die als producent mee aan het roer zit. Nochtans had ze allesbehalve een goede werkrelatie met haar tegenspeler. “Patrick weigerde om het alleen maar voor het geld te doen.”