Louise Fletcher.
Volledig scherm
Louise Fletcher. © AP

Oscarwinnares Louise Fletcher (88) uit ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ overleden

FILMDe Amerikaanse actrice Louise Fletcher is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden in haar huis in het Franse Montdurausse. Fletcher was vooral bekend om haar vertolking van Nurse Ratched, de tirannieke verpleegster uit de film ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ uit 1975. Die rol leverde de actrice een Oscar op.

 1. Waargebeurde gruwel achter Netflixfilm ‘The Wonder’: “Sarah was 12 jaar oud, en weigerde om te eten tot ze verhongerde”
  PREMIUM
  Film

  Waargebeur­de gruwel achter Netflix­film ‘The Wonder’: “Sarah was 12 jaar oud, en weigerde om te eten tot ze verhonger­de”

  Netflix pakt momenteel uit met ‘The Wonder’, een beklijvende nieuwe fictiefilm met Florence Pugh in de hoofdrol. Het verhaal, waarin een meisje beweert dat ze al vier maanden niet gegeten heeft en enkel leeft op ‘manna’ uit de hemel, is jammer genoeg niet volledig uit de lucht gegrepen. De waargebeurde verhalen achter het ‘vastende meisje’ in het script zijn even intrigerend als onthutsend. “Hoe haar ouders én een horde medisch personeel konden toekijken hoe dat kind wegkwijnde van de honger, is een raadsel.”
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.