Chadwick Boseman in 'Ma Rainey's Black Bottom'.
Volledig scherm
Chadwick Boseman in 'Ma Rainey's Black Bottom'. © AP

Oscars maken gênante inschattingsfout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?

FilmDe overleden Chadwick Boseman heeft geen Oscar gekregen voor zijn rol in de Netflix-film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’. Tot de grote verbazing van filmcritici aller landen gaf The Academy de Oscar aan Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelde in ‘Father’ - en zelfs niet aanwezig was tijdens de uitreiking. Een grote verrassing voor iedereen, blijkbaar ook voor de organisatie zélf. Die paste namelijk de volledige show aan in het teken van Chadwicks beeldje, en kreeg het deksel op de neus. “Dit was de ‘Game of Thrones van Oscar-afsluiters”, klinkt het op sociale media. 

9 reacties

 • Karla Desmet

  2 jaar geleden
  Ik ben zo blij de reacties hieronder te lezen. Het lijkt wel of Sir Anthony Hopkins hier aangevallen wordt omdat hij een -veel- beter acteur is. Het is spijtig van Boseman en zijn overlijden, maar ik vind toch niet dat iemand daarvoor een Oscar dient te krijgen... Noop, er zijn er maar weinig als Hopkins. Die ik op Facebook volg en die man is soms héél serieus, maar soms echt hilarisch! Aanrader om te volgen :)
 • tom meuldermans

  2 jaar geleden
  De Oscars hebben dit jaar duidelijk getracht de cinema een duwtje in de rug te geven en de streamingdiensten ( die al genoeg baat hebben gehad van de pandemie) zoveel links te laten liggen, bewonerswaardig!
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  Ik heb zowel "Ma Rainey’s Black Bottom" als "Father" gezien en vond Anthony Hopkins véél beter acteren dan Boseman.
 • David Vermeulen

  2 jaar geleden
  Chadwick is bekend voor the black panther Marvel film. Antony Hopkins is bekend voornmeerdere film. En wat is het probleem met de memoriam? Iedereen kwam erin voor niet de naam melding. Chadwick kwam zelfs als laatste en langer. De beste acteur heeft gewonnen, Antony dus. Maar toch heb ik het gevoel dat de Black live Matter heisa erachter steekt en hoopte dat er een zwarte de Oscar zou winnen. Meer niet.
 • Serge Vanrenterghem

  2 jaar geleden
  Eigenlijk moet men verontwaardigt zijn wat daar gebeurt is! De verwachting was het probleem, niet wie gewonnen heeft. Bij 'n favoriete wielrenner waarvan men verwacht hij de rit kan winnen, gaat men toch achteraf ook niet vertellen hij onterecht verloren heeft! Totaal misplaatst