Scarlett Johansson in ‘Black Widow’.
Volledig scherm
Scarlett Johansson in ‘Black Widow’. © Jay Maidment

Onderzoek van de VUB wijst uit: vrouwen in filmsector ervaren nog steeds genderongelijkheid

FilmVUB-communicatiewetenschapper Ynske De Neve zette, samen met professor Kevin Smets, haar schouders onder een onderzoek naar gendergelijkheid in de filmsector. Wat blijkt? Vrouwen die werken in de Vlaamse film-industrie getuigen dat ze nog steeds ongelijkheid ervaren. Om daarmee komaf te maken zijn er volgens de onderzoekers meer rolmodellen en regulering nodig.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. OVERZICHT. Disney+ viert verjaardag met trailers en releasedata: nieuwe ‘Ice Age’, ‘Cheaper By The Dozen’ en ‘Pinokkio’
  FILM

  OVERZICHT. Disney+ viert verjaardag met trailers en releaseda­ta: nieuwe ‘Ice Age’, ‘Cheaper By The Dozen’ en ‘Pinokkio’

  Disney+ bestaat vandaag 2 jaar en dat viert de streamingsdienst met extra veel voorproefjes van films en series. Zo lanceerde het platform de eerste beelden van Peter Jacksons ‘Beatles’-documentaire en van een nieuwe ‘Ice Age’-film. Ook kondigde Disney+ heel wat nieuwe Marvelseries aan. Een overzicht van de opvallendste trailers en releasedata.