Tobey Maguire en Kirsten Dunst in 'Spiderman' uit 2002
Volledig scherm
PREMIUM
Tobey Maguire en Kirsten Dunst in 'Spiderman' uit 2002 © Photo News

Nu Kirsten Dunst praat over “extreem loonverschil” tijdens ‘Spider-Man’: zo zit het écht met de loonkloof in Hollywood

FilmLaat u geen blaasjes wijsmaken: er is nog steeds een enorme loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood, hoe hard ‘the industry’ ook roept dat er al veel vooruitgang werd gemaakt. Dat toonde Kirsten Dunst (39) eerder deze week nog aan, toen ze vertelde dat er een “extreem” verschil was tussen het loon dat zij voor ‘Spider-Man' kreeg en wat Tobey Maguire (46) mocht ontvangen. Acteurs die meer dan het dubbele verdienen dan hun tegenspeelsters? Ook dat gebeurt nog steeds in 2021. Van Jennifer Lawrence tot Benedict Cumberbatch: wij zetten de meest ophefmakende salarisverhalen op een rijtje.

19 reacties

 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Als ik naast Meryl Streep speel, ga ik toch niet zeveren dat ze meer verdient ? Of eerst andere actrices onderbieden en voor een habbekrats de rol aannemen, om dan achteraf toch je prijs op te krikken via media of gerecht. Dat is concurrentievervalsing of afpersing. Goed onderhandeld wel v Toby, want ik vind er maar niks aan.
 • Bart Verwegen

  1 jaar geleden
  Misschien was de rol vanTobey Maguire veeleisender. Maar de vraag is of ze evenveel verdiend zou hebben als een man in een gelijkaardige rol.
 • Maximus Royalstar

  1 jaar geleden
  Dit kan anno 2021 zeker de bedoeling niet zijn,maar we hebben gewoon nog een zeer lange weg af te leggen in ongelijkheid.Het komt altijd op hetzelfde neer.Een handvol mensen die meestal nog niet eens democratisch verkozen zijn,klimmen op tot topniveau en zorgen alleen voor zichzelf en hun vriendjes.Dit fenomeen zie je mooi bij de allerrijksten waarvan 3% evenveel bezit als de overige 97% op deze wereld.Wie of wat zorgt altijd voor deze enorme kloof?Een "elite" die zelf hun wetten maakt.
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  niemand kende haar voor spiderman.
 • Michael Steyaert

  1 jaar geleden
  Je kan je ook afvragen of het echt nodig is dat acteurs zo veel moeten verdienen ? Idem voor de topsporters en topmanagers. Contracten moet men naleven, maar het is misschien hoog tijd dat deze mensen zich herbronnen en iets meer voeling krijgen met de realiteit. Zoals in veel films zitten ze hoog in hun ivoren toren ver van het gewone volk. Brood en spelen houden het volk rustig, na al die jaren is er nog niet veel veranderd.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Natali Broods is ‘Master’ van Filmfestival Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”
  PREMIUM
  FILM

  Natali Broods is ‘Master’ van Filmfesti­val Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”

  Dora Van der Groen zag geen actrice in haar, maar intussen dartelt Natali Broods (46) al jaren tussen de planken, het scherm en de bioscoop. Als ‘Master’ van het Filmfestival Oostende kiest ze voor ons 10 films die haar onder de huid kropen en linkt ze de thema’s aan eigen ervaringen. Zo vertelt de actrice over de band met haar familie, de liefde voor haar gezin en twee kinderen en haar onzekerheden. “Ik heb geluk gehad dat ik een fantastische huisarts heb.”