Regisseur Chloé Zhao won twee beeldjes met 'Nomadland': ‘Beste Regie’ en ‘Beste Film'. Ook won de film de prijs voor ‘Beste Actrice' met Frances McDormand.
Volledig scherm
Regisseur Chloé Zhao won twee beeldjes met 'Nomadland': ‘Beste Regie’ en ‘Beste Film'. Ook won de film de prijs voor ‘Beste Actrice' met Frances McDormand. © REUTERS

‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021

FilmZondagnacht werden in Hollywood de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt. Zoals verwacht was ‘Nomadland’ de grote winnaar van de avond. Helaas grepen onze Belgische acteurs, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh, naast de prijzen. ‘Sound of Metal’, een Belgische co-productie, won wél twee beeldjes. Maar de opvallendste award van de avond was toch wel die van ‘Beste Acteur’. De Oscar ging compleet onverwacht naar Anthony Hopkins, terwijl iedereen dacht dat het beeldje postuum naar Chadwick Boseman zou gaan. Daardoor liep de show op een sisser af. 

  1. “We hadden een deal!”: nieuwe spannende trailer ‘Ant-Man and The Wasp: Quantumania’ gelost
    Play
    Film

    “We hadden een deal!”: nieuwe spannende trailer ‘Ant-Man and The Wasp: Quantuma­nia’ gelost

    Fans van ‘Ant-Man’ opgelet! Vanaf 15 februari zijn acteur Paul Rudd (53) en actrice Evangeline Lilly (43) helemaal terug als Ant-Man en de Wasp in een nieuw bloedstollend avontuur: ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’. Ook Michael Douglas (78) en Michelle Pfeiffer (64) keren als vanouds terug. Er duikt wel één nieuw gezicht op: Kathryn Newton (25) vertolkt, de intussen iets oudere, Cassie Lang. Vanwege een ‘incident’ belanden ze plots met z’n allen in de Quantum Realm. Ant-Man loopt al snel een mysterieus figuur tegen het lijf. “Ik ben de man die jou kan geven wat je het liefste wil: tijd.” Maar is hij wel te vertrouwen? “Het maakt me niet uit wie hij is, want ik heb al zoveel verloren. Hij kan ons een tweede kans geven.”