Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Mondmaskerplicht in bioscopen leidt tot kwart minder bezoekers

FilmDe beslissing van de overheid om één week na de heropening van de cinema's het dragen van mondmaskers te verplichten in de bioscoopzalen heeft voor een daling van het bezoek met meer dan 25 procent gezorgd ten opzichte van vorig weekend. In vergelijking met hetzelfde weekend in 2019 bedraagt het verschil zelfs 80 procent. De Federatie van Cinema's van België (FCB) vraagt aan de Nationale Veiligheidsraad om de beslissing te herbekijken.

14 reacties

 • Sanne Vermeulen

  11 maanden geleden
  België is het enige land waar social distancing én mondmasker geldt. Dus, mondmaskerplicht ook op momenten dat de social distancing wél gegarandeerd kan worden. Bijvoorbeeld, tijdens de film. Welke logica gebruiken ze ook om de beslissing te nemen mensen te verplichten een masker te dragen TIJDENS de film wanneer er geen enkel gevaar is? Slag van de molen gehad en dus is het dalen van de cijfers begrijpelijk
 • Freddy De Vos

  11 maanden geleden
  Heeft weinig met de mondmaskers te maken, eerder met de prijzen die de geldwolven durven vragen. Een film kijken kost mij meer geld dan een volledige dag in een pretpark.
 • Emi Hergersberg

  11 maanden geleden
  Vroeger vond ik de bioscoop een werkelijk belevenis maar tegenwoordig is het consumptie : . 21% BTW (lucht) om een film te gaan zien, lang aanschuiven om van de parking geraken... Zelfs zonder masker ga ik niet.
 • Angelo De vie

  11 maanden geleden
  Geen mond masker? Dan kom ik al zeker niet, zou zonde zijn want ik hou van film. Heb wel mijn eigen cinema maar de bioscoop bezoeken blijft bijzonder!
 • luc caels

  11 maanden geleden
  Die zijn niet meer als een ander. Openbare ruimte is mondmasker. Geen uitzondering, zeker nu niet wanneer het weer in stijgende lijn gaat.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Elias en Bert kregen eerste filmrol in ‘Tom & Jerry’ dankzij TikTok: "Nooit verwacht dat ze mij zouden vragen”
  Film

  Elias en Bert kregen eerste filmrol in ‘Tom & Jerry’ dankzij TikTok: "Nooit verwacht dat ze mij zouden vragen”

  Het zal je maar overkomen: je begint een account op TikTok en voor je het weet heb je een stemrol in een animatiefilm te pakken. Het overkwam Elias Verwilt (21) en Bert De Kock (26), beiden erg populair op het sociale medium. Zij zijn straks te horen in de Vlaamse versie van ‘Tom & Jerry’, een prent die vanaf 9 juni in de Belgische zalen speelt. “Ik schrok me een ongeluk”, klinkt het. “In geen honderd jaar dacht ik dat ze mij via TikTok zouden ontdekken. Ik kon niet snel genoeg ‘ja’ zeggen.”