Het acteerwerk van James Corden in 'Prom' werd niet op prijs gesteld.
Volledig scherm
Het acteerwerk van James Corden in 'Prom' werd niet op prijs gesteld. © Ryan Murphy

Mogen hetero’s nog homoseksuele personages spelen? De meningen in Hollywood zijn verdeeld

FilmMogen hetero’s nog homoseksuele personages spelen? Daar heerst tegenwoordig heel wat onduidelijkheid over. Er is in Hollywood namelijk een heus debat ontstaan rond de vertolking van personages die minderheidsgroepen vertegenwoordigen. 

38 reacties

 • Franco Bolli

  3 maanden geleden
  Sommige acteurs/actrices moeten kilo's bijkomen of afvallen of trainen. Gaan we dan gewoon een dikkertje nemen of een spriet? Het gaat over inleving, over persoonlijke uitstraling die net dat personnage geloofwaardig maakt. Zoals altijd helt (politieke) correctheid al snel over naar het absurde. Neem nu de film '300'... de sixpacks zijn digtiaal toegevoegd. Wat is daar mis mee. Film is verhaal, een avontuur, weg van het dagelijkse. Uiteraard ben ik tegen blackfaces of whitefaces...
 • Freddy De Vos

  3 maanden geleden
  Ja, sommige acteurs kunnen zich goed inleven in een rol. Dus ja, liever een goede acteur die een rol vertolkt.
 • Ronny Dekimpe

  3 maanden geleden
  Als je als heteroman een homoscene wil spelen of omgekeerd. En dan? Het gaat hem op de acteerprestatie. Ik vind het net goed dat er in meerdere films dit thema aan bod komt. Wie dit nog als taboe aanziet, tjonges toch. En wie het ook mag spelen, maakt mij niet uit. Bekijk het positief. Bekijk het als een solidariteit voor mensen met een andere geaardheid, maar die nog steeds mens zijn en blijven. Verlies dit niet uit het oog.
 • Ronny Van de Wal

  3 maanden geleden
  Gert Verhulst zette de toon.Waarom gebruikte die geen echte hond?Die beestjes zullen zich serieus gediscrimineerd voelen.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Mogen holebi's nog hetero rollen spelen ?
 1. Super veel schurken en superhelden: dit zie je in mei op Netflix, Streamz en Disney+
  TV

  Super veel schurken en superhel­den: dit zie je in mei op Netflix, Streamz en Disney+

  Zouden al deze superhelden, superschurken en antihelden écht hebben bestaan, dan hadden ze met hun gebundelde krachten het coronavirus al lang verslagen. Helaas blijven hun avonturen gebonden aan het kleine scherm, waar ze gelukkig wel korte metten maken met onze verveling. Of je nu het hart van een held hebt of liever in een donker hoekje snode plannen beraamt, de streamingzenders staan in mei volledig in het teken van superheroes. Deze krachtpatsers zie je deze maand op Streamz, Netflix en Disney+.
 2. ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021
  Play
  Film

  ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021

  Zondagnacht werden in Hollywood de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt. Zoals verwacht was ‘Nomadland’ de grote winnaar van de avond. Helaas grepen onze Belgische acteurs, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh, naast de prijzen. ‘Sound of Metal’, een Belgische co-productie, won wél twee beeldjes. Maar de opvallendste award van de avond was toch wel die van ‘Beste Acteur’. De Oscar ging compleet onverwacht naar Anthony Hopkins, terwijl iedereen dacht dat het beeldje postuum naar Chadwick Boseman zou gaan. Daardoor liep de show op een sisser af.
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand