Moet Will Smith zijn Oscar teruggeven na geweld tegen Chris Rock? “Hou je fucking mond over mijn vrouw!”

FilmDe 94ste editie van de Oscars werd volledig overschaduwd door een gewelddadige ruzie tussen ‘Beste Acteur’-winnaar Will Smith (53) en presentator Chris Rock (57). Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal - en de kijkers thuis. De Academy keurt zijn daden publiekelijk af. Betekent dat dat Will zijn eerste beeldje binnenkort alweer kwijt is? Dit is alles wat we tot nu toe weten over het bizarre voorval. 

207 reacties

  • sonia lauwers

    12 maanden geleden
    Dit had een blanke eens moeten doen! Dan had je Woke en de linkse media eens moeten horen! Waarom denkt niemand daar aan? En dan moet Geubels en alle andere stand-up comedians zeker slaag krijgen. En Will Smith spotte ook met zijn mede-acteurs in de feuilletons waarin hij speelde.
  • Marie Vanakker

    12 maanden geleden
    Volgende keer in de plaats van Kid Rock gewoon The Rock de boel laten presenteren dan moesten Willy begraven na zijn mepje. En voor de velen die hier pleiten voor het recht van de sterkste je zal wel eens anders kunnen piepen als je zelf eens een goei rossing krijgt.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    12 maanden geleden
    California Penal Code 242 PC: mishandeling is een misdrijf in de Californische wet. De straffen voor een mishandeling in Californië omvatten in de meeste gevallen een boete van maximaal tweeduizend dollar ($2.000) en/of maximaal zes (6) maanden gevangenisstraf. De LAPD heeft Chris Rock niet nodig, Will Smith kan aangeklaagd worden "in naam van de Californische bevolking ".Vergeet niet in Californië, men mag zeggen wat men wil, vrijheid van meningsuiting. Will Smith is geen held, nooit geweest.
  • Francois Rediger

    12 maanden geleden
    Onder geen beding moet hij dat terug geven. Die clouwn moet zo snel mogelijk verdwijnen.
  • Liese VdVijver

    12 maanden geleden
    Een komiek moet over alles grappen kunnen maken.Het is aan de mensen om ermee te lachen of niet. Als de grappen beledigend zijn dwingt niemand je om ermee te lachen. Als je iemand wil verdedigen mag je ook je mening uiten door spontaan: "Shame" te roepen, en dan is het aan het publiek om dit te herhalen. Je kan ook de zaal verlaten, en dan is het aan het publiek om je hierin te volgen. Je mag de komiek ook uitschelden voor zijn "ongevoeligheid". Maar nooit geen fysiek geweld.
  1. Haar Oscar-nominatie had alle schijn van bedrog: wie is Andrea Riseborough, de meest besproken actrice van het moment?
    PREMIUM
    Film

    Haar Os­car-nominatie had alle schijn van bedrog: wie is Andrea Rise­borough, de meest besproken actrice van het moment?

    De meest opvallende Oscarkandidate dit jaar? Niet sterren als Cate Blanchett of Michelle Yeoh, maar wel Andrea Riseborough (41). ‘Andrea wie?’ horen we u zeggen. De actrice - voor velen een nobele onbekende - werd uit het niets genomineerd voor ‘Beste actrice’. Zo onverwacht dat de organisatie van de Academy Awards zelfs een officieel onderzoek begon naar haar campagne. Wat was er precies aan de hand? En wie is Riseborough eigenlijk? “Eén verschrikkelijke blockbuster per jaar maken voor het geld? Nee, dan wil ik mezelf toch maar van kant maken.”
  1. Hij verkrachtte en wurgde 13 vrouwen, maar werd nooit vervolgd: het waargebeurde verhaal achter ‘Boston Strangler’
    PREMIUM
    Film
    2

    Hij verkracht­te en wurgde 13 vrouwen, maar werd nooit vervolgd: het waargebeur­de verhaal achter ‘Boston Strangler’

    Hij misbruikte 300 vrouwen en vermoordde er 13. De ‘Boston Strangler’ was een van de beruchtste seriemoordenaars van de jaren ‘60. Met man en macht werd er gezocht, maar pas in 2013 kon de zaak gesloten worden, toen een neefje van de dader naar voren stapte. Nochtands had Albert DeSalvo - de moordenaar in kwestie - al jaren eerder de moorden bekend. Hoe kan dat? En wie was Albert, die de bijnaam ‘The Green Man’ kreeg? “Ik zag hoe mijn vader de tanden van mijn moeder uitsloeg.”
  2. “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendarische afterparty’s)
    PREMIUM
    Film
    1

    “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendari­sche afterparty’s)

    38 miljoen euro. Zoveel kost het elk jaar om de Oscars te organiseren. Geen wonder dat de ceremonie strak geregeld is, met hongerige celebs en nerveuze medewerkers tot gevolg. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat vinden de genomineerden in hun giftbag? Wie betaalt het drinken? En wat gebeurt er op de afterparty’s? “Ik moest me meteen laten vallen, en per ongeluk landde ik op de voeten van Robin Williams.”