Marie Vinck in Ritueel
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Vinck in Ritueel © RV

Marie Vinck leerde duiken voor hoofdrol in ‘Ritueel’: “Urenlang onder water blijven, dat doet iets met je geest”

FilmShe’s back. Vijf jaar nadat ze met ‘Sprakeloos’ voor het laatst op het witte doek te zien was, staat Marie Vinck (39) er weer. En hoe. Als forensisch duikster Kiki - haar tweede hoofdrol - gaat ze in ‘Ritueel’ de strijd aan met de demonen uit haar verleden. En ook zelf moest ze een aantal obstakels overwinnende. “Voor deze rol ben ik echt uit mijn comfortzone moeten stappen.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openingsweekend?
  Film

  De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openings­week­end?

  De wereld telt vol ongeduld af naar de release van ‘Avatar: The Way of Water’. De verwachtingen voor de vervolgfilm zijn dan ook hooggespannen. Zo wordt er verwacht dat de prent in zijn openingsweekend zo’n 150 tot 170 miljoen dollar zal opbrengen. Dat is bovendien meteen het dubbele van de originele ‘Avatar’-film. Deze laatste moest tevreden zijn met 77 miljoen dollar.