Aangeboden door Sony Pictures Releasing
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Jean Smart in Babylon
Volledig scherm
Jean Smart in Babylon © Scott Garfield

Maak kans op een exclusief VIP Ticket voor de avant-première van Babylon op 11 januari in Cinema Palace te Brussel

 1. “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwekkend verslag van de fatale nacht op Titanic
  PREMIUM
  Film

  “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwek­kend verslag van de fatale nacht op Titanic

  “Ik zag een sloep met slechts twaalf man. Twaalf!” Het is maar één van de beklijvende momenten in de film ‘Titanic’, die na 25 jaar weer volle zalen trekt. Maar wist je ook dat de scène daadwerkelijk gebeurde? Aan boord van die beruchte sloep: Lady Duff-Gordon, een rijke eersteklasser die na de ramp één van de meest aangrijpende en gedetailleerde getuigenissen gaf. Dit is haar relaas van die fatale nacht. “De laatste kreet kwam van een man die hopeloos huilde. En toen werd alles stil.”
 1. Haar Oscar-nominatie had alle schijn van bedrog: wie is Andrea Riseborough, de meest besproken actrice van het moment?
  PREMIUM
  Film

  Haar Os­car-nominatie had alle schijn van bedrog: wie is Andrea Rise­borough, de meest besproken actrice van het moment?

  De meest opvallende Oscarkandidate dit jaar? Niet sterren als Cate Blanchett of Michelle Yeoh, maar wel Andrea Riseborough (41). ‘Andrea wie?’ horen we u zeggen. De actrice - voor velen een nobele onbekende - werd uit het niets genomineerd voor ‘Beste actrice’. Zo onverwacht dat de organisatie van de Academy Awards zelfs een officieel onderzoek begon naar haar campagne. Wat was er precies aan de hand? En wie is Riseborough eigenlijk? “Eén verschrikkelijke blockbuster per jaar maken voor het geld? Nee, dan wil ik mezelf toch maar van kant maken.”