Lukas Dhont wint ‘Grand Prix’ op festival van Cannes, ook Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vallen in de prijzen

REACTIES BELGISCHE WINNAARS IN CANNESDe Belgen hebben zaterdagnacht gescoord op het filmfestival van Cannes. ‘Close’ van Lukas Dhont ging aan de haal met de Grand Prix, de zogenaamde zilveren medaille. Eerder op de avond wonnen ‘Le Otto Montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch de juryprijs en kregen de broers Dardenne de ‘Prix du 75ème’, een eenmalige gelegenheidsprijs ter ere van de 75ste festivaleditie. De hoofdvogel - de Gouden Palm - ging naar ‘Triangle Of Sadness’ van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

2 reacties

 • Kris Franceus

  1 maand geleden
  Formidabele en buitengewone prestaties! Een opsteker voor alle Belgische regisseurs en acteurs (Brusselaars, Walen én Vlamingen).
 • ives vanderbeke

  1 maand geleden
  sUPER Wij Belgen moeten fier zijn op onze filmmakers 3 x prijs . Proficiat aan allen doe zo voort
 1. Tom Cruise zag nieuwe ‘Top Gun’ eigenlijk niet zitten: “Ik kreeg een halfuur om hem te overtuigen”
  Film

  Tom Cruise zag nieuwe ‘Top Gun’ eigenlijk niet zitten: “Ik kreeg een halfuur om hem te overtuigen”

  Het scheelde niet veel of er was geen sprake van een vervolg op de populaire actiefilm ‘Top Gun’. Acteur Tom Cruise (59) had namelijk geen interesse om opnieuw in de huid te kruipen van zijn personage, de rebelse piloot Pete Maverick. Regisseur Joseph Kosinski (48) kreeg de moeilijke opdracht om in een halfuur tijd de Hollywoodster te overtuigen om mee aan boord te stappen.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.