Lukas Dhont wint ‘Grand Prix’ op festival van Cannes, ook Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vallen in de prijzen

REACTIES BELGISCHE WINNAARS IN CANNESDe Belgen hebben zaterdagnacht gescoord op het filmfestival van Cannes. ‘Close’ van Lukas Dhont ging aan de haal met de Grand Prix, de zogenaamde zilveren medaille. Eerder op de avond wonnen ‘Le Otto Montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch de juryprijs en kregen de broers Dardenne de ‘Prix du 75ème’, een eenmalige gelegenheidsprijs ter ere van de 75ste festivaleditie. De hoofdvogel - de Gouden Palm - ging naar ‘Triangle Of Sadness’ van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

2 reacties

 • Kris Franceus

  1 maand geleden
  Formidabele en buitengewone prestaties! Een opsteker voor alle Belgische regisseurs en acteurs (Brusselaars, Walen én Vlamingen).
 • ives vanderbeke

  1 maand geleden
  sUPER Wij Belgen moeten fier zijn op onze filmmakers 3 x prijs . Proficiat aan allen doe zo voort
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.