Anna en Elsa in 'Frozen 2'.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna en Elsa in 'Frozen 2'. © Disney

Let it go: wat een vrouwelijk lief voor Elsa had kunnen betekenen

FilmTot grote teleurstelling van de lgbtq+-gemeenschap is ‘Frozen 2' niet de film waarin Elsa ontdooit. Nochtans had een homoseksueel Disney-personage wel een grote impact kunnen hebben. 

6 reacties

 • Joeri Dewasmes

  1 jaar geleden
  Is het eigenlijk nog OK om in 2019 heteroseksueel te zijn? Want als het mannelijk hoofdpersonage in een film te mannelijk is dan staan de feministen op hun achterste poten, en valt er geen homoseksualiteit te bespeuren dan is het zogezegd een gemiste kans. Maak de volgende James Bond of Indiana Jones anders meteen een zwarte, lesbische transgender vrouw, dan zijn alle mensen die zich minderwaardig en gekleineerd voelen eindelijk ook eens tevreden.
 • Filip Van Bouwel

  1 jaar geleden
  Waarom moeten de 99% die hetero zijn constant maar alles aanpassen en zich in allerlei bochten wringen om toch maar niet de lgbt-communitie tegen de borst te stoten. Net door zich zo constant druk te maken, halen ze de afgunst van veel mensen net op zich, hoewel die mensen op zich niets tegen lgbt hebben.
 • Bart Vandevelde

  1 jaar geleden
  Dus volgens de holebi gemeenschap is een sterke vrouw automatisch een lesbische? Als dat geen sexisme is, dan weet ik het niet meer.
 • Dominic Palinckx

  1 jaar geleden
  Of dat blijkt dat Elsa een piemeltje heeft dat zou nog beter zijn geweest voor onze kinderen!
 • Dirk Peeters

  1 jaar geleden
  Wat het had kunnen betekenen, is dat Disney veel minder winst zou maken omdat mensen niet naar de tekenfilm zouden gaan kijken en de dvd niet in huis zouden laten. Money rules the world.
 1. Schrijnende situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'
  Play

  Schrijnen­de situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'

 2. Verhuist Candice naar het Binkom van Martijn? "Voor mij is dit 'the middle of nowhere'"
  Play

  Verhuist Candice naar het Binkom van Martijn? "Voor mij is dit 'the middle of nowhere'"