Lars Rooymans (8) uit Hasselt heeft een spieraandoening en speelt de hoofdrol in de nieuwe Sintfilm van Stijn Coninx
Volledig scherm
PREMIUM
Lars Rooymans (8) uit Hasselt heeft een spieraandoening en speelt de hoofdrol in de nieuwe Sintfilm van Stijn Coninx © RV / Photo News

Lars (8) speelt hoofdrol in nieuwe Sintfilm: “Zijn beperking is er van geen tel”

In de nieuwe Sintfilm van regisseur Stijn Coninx speelt een heel opvallende jongen de hoofdrol. Lopen en springen is voor hem niet zo simpel, maar charmeren en acteren: dát kan Lars Rooymans (8), die al acht jaar met een spieraandoening leeft en zonder enige acteerervaring de hoofdrol kreeg. “Geweldig dat hij dit talent heeft”, vertelt mama Leen. “Dan is die beperking bijzaak.”

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.