Panenka
Volledig scherm
PREMIUM
© Panenka

Jan Verheyen krijgt 1 miljoen om brand Innovation te verfilmen: "Waanzinnig veel, maar het wordt spectaculair en Amerikaans"

FilmEén miljoen euro. Op zoveel subsidiegeld mag Jan Verheyen (58) voor het eerst in de Vlaamse filmgeschiedenis rekenen om de verwoestende brand in de Brusselse ‘Innovation’ van eind jaren 60 te verfilmen. Het totaalbudget van 'Happening' bedraagt zo'n vijf miljoen. En nee, dat is niet overdreven, vertelt de regisseur, die zich al twee jaar in het project verdiept. Hij legt haarfijn uit hoe de film er zal uitzien. “De special effects om die vlammenzee levensecht te maken, kosten al honderdduizenden euro’s.”

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"