Hannelore Vandenbussche bedacht de Netflix-reeks 'Human Playground'.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelore Vandenbussche bedacht de Netflix-reeks 'Human Playground'. © Netflix/Gregory Van Gansen/Photo News

INTERVIEW. West-Vlaamse fotografe verovert wereld met Netflix-docu: “Dit is alles waar ik al mijn hele leven van droomde, in één klap”

‘Human Playground’, de Netflix-docureeks over sport en spel die gisteren in 193 landen in première ging en die straks ook op het grootste streamingplatform van China staat, is het kindje van Hannelore Vandenbussche, een fotografe uit het West-Vlaamse Dadizele. Al jaren werkt ze in de coulissen. Nu, op haar veertigste, stapt ze rechtstreeks het wereldtoneel op. “Ik kan het zelf nog altijd niet geloven.”

1 reactie

 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Waar Belgen groot in zijn , door zelf initiatief te nemen en ons niet in de hoek te laten duwen.
 1. De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openingsweekend?
  Film

  De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openings­week­end?

  De wereld telt vol ongeduld af naar de release van ‘Avatar: The Way of Water’. De verwachtingen voor de vervolgfilm zijn dan ook hooggespannen. Zo wordt er verwacht dat de prent in zijn openingsweekend zo’n 150 tot 170 miljoen dollar zal opbrengen. Dat is bovendien meteen het dubbele van de originele ‘Avatar’-film. Deze laatste moest tevreden zijn met 77 miljoen dollar.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Hugh Grant over zijn iconische dansscène in 'Love Actually’: “Ik dans zelfs uit de maat”
  Play
  FILM
  3

  Hugh Grant over zijn iconische dansscène in 'Love Actually’: “Ik dans zelfs uit de maat”

  In een nieuwe ‘Love Actually’-special voor de twintigste verjaardag van de film blikt de cast terug op enkele bijzondere momenten. Natuurlijk kon de iconische dansscène van Hugh Grant (62) daar niet ontbreken. Al vond de Britse acteur zelf de scène verschrikkelijk. “Er zijn veel mensen die het de meest ondragelijke scène vinden die ooit verfilmd is”, vertelt hij, zoals je kan zien in de video hierboven. “En ik geef hen geen ongelijk.”