Omar Sy als Assane Diop, met diens jeugd- vriend en juwelier Benjamin. In het tweede seizoen van 'Lupin' zint de meesterdief meer dan ooit op wraak voor wat zijn overleden vader werd aangedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Omar Sy als Assane Diop, met diens jeugd- vriend en juwelier Benjamin. In het tweede seizoen van 'Lupin' zint de meesterdief meer dan ooit op wraak voor wat zijn overleden vader werd aangedaan. © Reporters / Splash

INTERVIEW. Opgegroeid in Parijse buitenwijk, nu dé ster van Netflix: Omar Sy over tweede seizoen van ‘Lupin’

FilmFans van de Franse hitserie 'Lupin' mogen zich in de handen wrijven. Vrijdag laat Netflix het tweede seizoen op de wereld los, nadat het eerste zowat alle records op het streamingplatform brak. Met dank aan hoofdrolspeler Omar Sy, die met bijzonder veel charisma en naturel meesterdief Assane Diop vertolkt. In dit interview blikt de 43-jarige acteur terug op het eerste seizoen en z'n doorbraak, en vertelt hij hoe z’n huidskleur invloed heeft op zijn leven. “Ik krijg in L.A. lang niet zoveel werk als in Frankrijk.”

3 reacties

 • Wouter Van de Walle

  2 jaar geleden
  Topserie en een fantastische acteur
 • Maarten anthonis

  2 jaar geleden
  Zalige acteur die nog heel nederig is gebleven , Chapeau
 • Louis Van Leuven

  2 jaar geleden
  Maar wat was Omar Sy met François Cluzet al oh zo goed in 2011 in de film "Intouchables" ... Lupin is eerder een bevestiging dan een doorbraak voor hem ... Volledig verdiend, groot acteur !
 1. Razzies trekken nominatie van 11-jarige Ryan Kiera Armstrong voor ‘slechtste actrice van het jaar’ in: “We betreuren onze keuze”
  FILM

  Razzies trekken nominatie van 11-jarige Ryan Kiera Armstrong voor ‘slechtste actrice van het jaar’ in: “We betreuren onze keuze”

  De organisatie van de Razzies, de awards voor de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar, heeft zich geëxcuseerd voor de nominatie van een elfjarige actrice. Het gaat om Ryan Kiera Armstrong, die op de lijst stond voor ‘slechtste actrice van het jaar’. Na een storm van kritiek geeft de organisatie toe dat de nominatie erg ongevoelig was.