Omar Sy als Assane Diop, met diens jeugd- vriend en juwelier Benjamin. In het tweede seizoen van 'Lupin' zint de meesterdief meer dan ooit op wraak voor wat zijn overleden vader werd aangedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Omar Sy als Assane Diop, met diens jeugd- vriend en juwelier Benjamin. In het tweede seizoen van 'Lupin' zint de meesterdief meer dan ooit op wraak voor wat zijn overleden vader werd aangedaan. © Reporters / Splash

INTERVIEW. Opgegroeid in Parijse buitenwijk, nu dé ster van Netflix: Omar Sy over tweede seizoen van ‘Lupin’

FilmFans van de Franse hitserie 'Lupin' mogen zich in de handen wrijven. Vrijdag laat Netflix het tweede seizoen op de wereld los, nadat het eerste zowat alle records op het streamingplatform brak. Met dank aan hoofdrolspeler Omar Sy, die met bijzonder veel charisma en naturel meesterdief Assane Diop vertolkt. In dit interview blikt de 43-jarige acteur terug op het eerste seizoen en z'n doorbraak, en vertelt hij hoe z’n huidskleur invloed heeft op zijn leven. “Ik krijg in L.A. lang niet zoveel werk als in Frankrijk.”

3 reacties

 • Wouter Van de Walle

  7 maanden geleden
  Topserie en een fantastische acteur
 • maarten anthonis

  7 maanden geleden
  Zalige acteur die nog heel nederig is gebleven , Chapeau
 • Louis Van Leuven

  7 maanden geleden
  Maar wat was Omar Sy met François Cluzet al oh zo goed in 2011 in de film "Intouchables" ... Lupin is eerder een bevestiging dan een doorbraak voor hem ... Volledig verdiend, groot acteur !