Photo News
Volledig scherm
© Photo News

INTERVIEW. Gal Gadot over de toekomst van de bioscoop: “Mensen die muziek via Spotify luisteren gaan toch ook nog naar concerten?”

FilmZowat élke grote film werd in 2020 uitgesteld en op de lange baan geschoven, maar de langverwachte sequel ‘Wonder Woman: 1984' werd op kerstdag alsnog op de wereld losgelaten. Het is te zeggen: op de abonnees van HBO Max en een beperkt aantal bioscopen, want in ons land is het nog steeds wachten op de prent. Een beslissing van Warner Bros. die bij de bioscoopsector in slechte aarde viel. Gal Gadot, hoofdrolspeelster én producente, legt uit waarom ze de film ‘straight to digital’ hebben uitgebracht: “Wanneer er zó veel geld en zo veel onzekerheid mee gemoeid is, moet je op een bepaald moment moeilijke knopen doorhakken.”

3 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Er is wel een groot verschil tussen een live concert en een filmvertoning. Een film kan je evengoed thuis kijken.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  En toch is dit het begin van het einde. Hoelang gaan ze daar nog echte mensen gebruiken om films te maken? En een nieuwe film wordt zo te grabben gegooid op het internet. Vroeger kon een artiest zijn film verkopen op cassette, dvd.. Platen werden verkocht en er kwamen inkomsten. Nu downloaden en het kost meestal geen cent.
 • van roy jozef

  1 jaar geleden
  Door corona hebben we het gemak ontdekt van lekker rustig thuis te kijken. Zonder te moeten verplaatsen. Ten tweede hebben velen een abonnement om thuis films te zien afgesloten, wat trouwens als pakket ook zeker niet goedkoop is. Waarom zoudt ge dan naar de cinema's gaan waar een ticket en versnaperingen ook stront duur zijn voor een anderhalf uurtje durende cinema?