Daniel Craig in ‘No Time To Die’.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Craig in ‘No Time To Die’. © AP

INTERVIEW. Daniel Craig kan eindelijk afscheid nemen van Bond: “Na ‘Spectre’ moest ik mezelf bij elkaar vegen”

Film“Het idee om er nóg één te maken…?” Nee, Daniel Craig (53) stond niet bepaald te springen om na ‘Spectre’ nog eens in de huid van James Bond te kruipen. Hij sneed nog liever z’n polsen door. Maar uiteindelijk wist de productie hem toch te overhalen, vertelt hij in dit interview. Een gesprek over het einde van een tijdperk, blessures en zijn opvolger. “Bond zal zicht opnieuw moeten aanpassen aan zijn tijd.”

 1. Kerstfilms en langverwachte reeksen: dit zie je in december op Netflix, Disney+ en Streamz
  TV

  Kerstfilms en langver­wach­te reeksen: dit zie je in december op Netflix, Disney+ en Streamz

  Oh the weather outside is frightful, dus tijd om weer gezellig binnen te kruipen terwijl het buiten sneeuwt. Op het bingewatch-menu deze maand - het mag niet meer verrassen - een uitgebreid assortiment aan kerstfilms op elke streamingzender. Maar geen nood, als je de glühwein en gezangen van Mariah Carey al op voorhand beu bent: er is meer dan genoeg kijkmateriaal voor de Grinch in elk van ons. Dit zie je deze maand op Netflix, Disney+ en Streamz.
 2. Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissingen overlegcomité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”
  FILM
  2

  Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissin­gen overlegco­mité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”

  Het Overlegcomité kwam deze voormiddag samen om de coronamaatregelen op scherp te stellen. Ze beslisten onder meer dat bioscopen mogen openblijven, op voorwaarde dat er minder dan 200 personen in de zaal zitten. Een opluchting voor de kleinere zalen, die er gisteren nog van uitgingen dat ze moesten sluiten. “We zijn relatief blij met deze beslissing, want nu mag er tenminste nog iets.” Toch is er een punt waar ze hun twijfels bijhebben. “Jambon sprak over een anderhalve meter afstand in bioscopen. Indien die maatregel er effectief komt, kan amper 30% van de zaalcapaciteit gebruikt worden. Financieel heeft dat zware repercussies.”
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.